!



Ha en bra kväll så ses vi 2011! Jag ska fira hemma hos min kompis Elin, blir nog bra det :)

There's somebody out there

Det kanske börjar bli lite tjatigt; The Calling, The Calling, The Calling... men så kan det bli när man upptäcker ett "nytt" band :) and I'm in love.

Rösten.. fucking underbar. Musiken, också underbar. Texten? Sjukt underbar.



Well she's on her knees
And begging please
She wonders if there's somebody out there
To make things wrong
To make things right
It might be
That there's somebody out there

There's times that she hates you
There's times that she thanks you
And hope that you might understand
It gets hard down here
So many things to fear
But it's all just a sign that you're near...

The Calling

Albumtips!



Spotify

Mysko

Är det inte lite weird att jag har lyckats kolla på klockan precis 00.00, 01.11, 02.22 och 03.33 i natt? O.o

Jaja, har helt vänt på dygnet sedan i lördags i alla fall, jobbade till 3.00, kom hem, förkyld så in i bomben och kunde inte somna förän solen gick upp och vaknade lagom till den gick ned. heh...

Wherever You Will Go

The Calling

WTF?

Ja, det är vad jag har att säga om att vara sjuk på julen.

Ont i halsen och har sådana där ticks typ, att jag måste svälja var tredje sekund, vilket gör att det gör ännu ondare och så är jag rädd för att hosta, för det gör ääännu ondare, men jag lever.

Fick lite pengar igår vilket var trevligt, måste bara vara diciplinerad och spara allt jag kan få in framöver. Sjukt jobbigt att vara sjuk just nu eftersom jag har jobb inbokat ikväll, behöver alla pengar jag kan få, men det är jättejobbigt att vara sjuk hemma, men hur jobbigt är det inte då om man ska jobba från 18.30-02.00? :'( Därför har jag och mamma köpt hela ICA kvantums apotek, typ ;) för att göra det så lätt som möjligt :)

Var hemma hos farmor och åt den traditionella juldagslunchen idag, underbart gott som vanligt, även om halsen kändes som rakbland då och då. Kärlknöl (älgkött) och potatisgratäng är vad vi får hos henne varje år :)

Julmat

Min tre favoriter på familjen Holms julbord:


Pappas potatissallad, den är gudomlig! Ni har inte smakat potatissallad, förän ni har provat denna!


Rullader? Hah, vet inte vad vi kallar dem, men goda är dem och det är jag som har gjort dem! ;) det är polarbröd, skagenröra och rökt skinka ihoprullat med tomater som dekoration ;)


Ägghalvor, med räkor, majonäs och kaviar. Jag får specialare utan äggula.. ;)


Detta är absolut ingen favorit, men det var första året som jag vågade mig på laxen, haha och det var inte så hemskt som jag trodde att det skulle vara :P


Varmrätt; mammas kyckling och potatisgratäng! Gött som fan, synd bara att jag var alldeles för mätt för att orka med det, haha :(

Måns jul

Klart katten ska få lite julstämning också! :D Han verkade riktigt nöjd faktiskt ^^








dan före dan








When your mind's made up

En bil som krånglar och som jag har haft sönder en spegel på. Sjuk lagom till julen. Ingen Grinchen på TV i år. Besviken. Trött. Har skolarbete som måste göras.

Fortsätter det så här så blir det nog inte ett så bra sista jullov som jag hade hoppats.


So, if you want something
And you call, call
Then'll come running
To fight, and I'll be at your door
When there's something worth running for

What I thought was true, is made of fiction.

Sum 41

Santa, that's my only wish this year

Önskelistan jag gett mamma och pappa är nog inte så lång, men väl dyr... Önskar mig en ny systemkamera, en extern hårddisk och pengar till resor, men det finns något som är viktigare.

Självkänsla. Jag vill gärna öppna ett paket på julafton som på något magiskt sätt ger mig självkänsla, självsäkerhet och mod. Skulle verkligen behöva det just nu.

Så mycket som jag skulle vilja säga, men det blir aldrig som jag tänkt det. Je me déteste pour cette raison.

Brain Stew

Det är jobbigt att tänka... Jobbigt att tänka för mycket det vill säga och det har jag en förmåga att göra allt för ofta, jag har alltid en massa frågor och funderingar som irar omkring i min hjärna, aldrig lugn och ro där uppe... Jag blir ofta en rätt disträ kompis, skulle nog varenda en som jag känner säga. Svårt att koncentrera mig eftersom jag tänker på så mycket och det ställer ofta till saker och ting.

Jag förstorar ofta upp små detaljer i mitt liv, saker som kan verka extremt löjliga i andras ögon, men blir väldigt stora problem i mina tankar.

Detta är nog också en anledning till varför jag har så svårt att somna på natten, jag är trött som fan men kan inte sluta tänka. Tänka på saker som har hänt, saker som nästan hänt, saker som ska hända och saker som skulle kunna hända...

Både i skolan och på fotbollsträningarna har jag otroligt svårt att hänga med på genomgångar, börjar helt enkelt tänka på något mer intressant, eller ja något helt annat. Fast på fotbollsträningar/matcher har jag faktiskt (omedvetet) utvecklat en metod för att hålla mig fokuserad, ganska märklig faktiskt, men det är helt enkelt så att jag har en textrad från en låt i hjärnan hela träningen/matchen, inte en hel låt, utan bara en kort del och den går om och om och om i mitt huvud, vet inte varför det hjälper, men det gör det.

En ganska dålig bra dag.

Jullov nu då! Härrrrligt!

Långt inlägg...

Vilken konstig dag det har varit... Får väl börja från början och dagen började med att jag nästan försov mig fastän jag hade sovmorgon, jaja, det var ju bara en fikastund med klassen.. Sedan fick vi se en för ovanlighetens skull ganska bra julshow, kanske kan bero på att min bästa vän Elin var med och spelade ;) fick se den två gånger dessutom eftersom Elin spelade både i den tidiga och den sena föreställningen, men det gjorde inte så mycket :) Berättade också för franskaläraren att jag och Johanna följer med på "klassresan" till frankrike till våren! Trrrevligt! Måste tyvärr ta emot en fransyska/sos i mars, men det är det nog värt, tror inte jag kommer komma denna person lika nära som min amerikanska host... ;P

Åkte hem efter skolan för att fika med en annan kompis och byta julklappar, fick en bok om Beatles! har redan en, men jag antar att man inte kan få för många ;) Fick dessutom julklapp från Elin, en Billy Talent skiva! deras första :D skäms lite när jag erkänner att jag inte förän nu äger en Billy Talent skiva... Flogging Molly, Nicke Borg, Billy Talent, Beatles, en massa musik, kan inte blir mycket bättre! :D jo... om jag nu får kameran jag önskar mig i julklapp av päronen... ;)

Sen stack jag och Elin till kupolen, hon skulle köpa lite fler julklappar och jag var hungrig.. hehe. Nån gång när vi var inne på kupolen så blev det iaf iiiiskallt ute, fyfan, bara några meter utomhus och jag grinade nästan.. haha, typ. Fan vad jag är känslig, är nog född i fel land...

Åkte hem till Elin för att klä granen hemma hos hennes pappa, men jag var grrrrymt trött, så vet inte om jag var till så stor hjälp.. :P sen hem igen för att, ja jag vet inte riktigt, men efter det hämtade vi upp Johanna och åkte till biopalatset för att se Harry Potter and the deathly Hallows part 1, äntligen, haha, har väntat länge på det! Om man ska jämföra första filmen med den senaste i Harry Potter serien hittar man nog inga fler likheter än skådespelarna i stort sett ;) Gillade den, men är inte alls lika stort fan som Johanna ;) Lite för lite av mina favoritkaraktärer dock... Fred och George Weasly. ;)

Efter filmen skulle vi ta oss till bilen, det var en pärs, FAN VAD KALLT! in i bilen och där kan man se hur kallt det är ute; -22!! Varför bor det folk i Sverige, makes no sense!? Körde upp till Elin som bor högst upp på skräddarbacken typ, allt gick bra dit, men sen hem... efter typ 500 meter så fick bilen fnatt... vi har haft problem med detta förr and I hate it.. Sen tidigare har vi fått reda på att det är ett elektroniskt fel och inte mekaniskt, men man blir ändå lite orolig.. så jag åkte tillbaka upp till Elin för att kika lite på motorn, men det var så jäkla kallt så jag kunde inte koncentrera mig och det slutade med att jag lämnade kvar bilen hos Elin och Elin fick skjutsa hem mig och Johanna (Tacksam till tusen!) och nu sitter jag och fryser framför datorn... folk som badar isvak är inte kloka för fem öre.

Det var väl det.. hehe, God natt.

The trouble with love is...

The trouble with love is
It can tear you up inside
Make your heart believe a lie
Gets stronger then your pride
The trouble with love is
It doesn’t care how fast you fall
And you can’t refuse the call
See you’ve got no say at all


A Song for the Outcast

Backyard Babies




Näää...

Nicke Borg ska vara med i Melodifestivalen...

Jag gillart inte.

Nicke Borg är sångare och gitarrist i bandet Backyard Babies och har också gått solo och nu, som soloartist ska han ställa upp i melodifestivalen.

Melodifestivalen handlar knappt om musik längre, bara show, kläder och skandaler känns det som och jag spyr på det. Så varför ska Nicke Borg beblanda sig mig skiten? :(

Förra årets vinnare av alltihopa tyckte jag däremot var bra, det var ingen stor show på scenen utan det var bara hon i en enkel svart klänning som sjöng en härlig låt med en annorlunda röst och hon kändes äkta, men i den svenska melodifestivalen ser jag inte vad han ska in i och göra, jag har inga tvivel på att han kan ha en bra låt, men släpp den på skiva ist :)

[Mina bilder på Nicke Borg]


Bildkälla

Nicke Borg

Fy vilken bra bästa vän jag har :D Skulle hem till henne igår för att julpyssla lite och så får jag en tidig julklapp som överraskade mig till tusen! :D En biljett till igår kvälls spelning på Cozmoz! Nicke Borg med I AM SO ME som förband :D Hade funderat på att köpa en biljett själv, men har lite ont om pengar...

Det var jättemysigt, soffor och ljus, akustiskt och intimt, haha. Var inte så mycket folk där, men det var trevlig stämning ändå :) I AM SO ME är bra och Nicke Borg är väldigt bra och trevlig för den delen också! Är det konstigt om man ställer sig och fotar ljusstakar istället för att gå fram och prata med en grymt bra artist? Hah, ja så går det när man är blyg! ;)

Som vanligt så är bilderna tagna av mig och tillhör då också mig, se men inte röra :)

















A-team

Filmtips!

Jag måste bara tipsa om denna film: A-Team

Vill inte lägga upp någon trailer, för jag tycker man kan se den ändå, utan få någonting avslöjat, det enda ni behöver veta är att det är en grymt rolig och smart film fylld med action. Liam Neeson är med och jag fattar inte hur det kommer sig att han knappt åldras... Bradley Cooper, Jessica Biel, Quinton Jackson och Sharlto Copley har andra viktiga roller, Sharlto Copley spelar Murdock som ni kommer älska!

Den är baserad på en gammal TV-serie som jag har noll koll på :P


Face, B.A, Murdock och Hannibal


Murdock...

ICA-reklam



hehe... ja, ICA-reklmerna är de enda bra reklamerna ;)

Us of lesser Gods



Yesterday is better that it is today
And today will be better than tomorrow they say
We don't want what you know
But we know what we want
That's live and let live
We're all different that counts

Ooooooohhhh!!

Pirates of the Caribbean, On Stranger Tides Trailer:


Johnny Depp, the best there is! :D tyvärr är inte hela gänget med, men Johnny är nästan more then enough! ;) Geoffrey Rush är i alla fall fortfarande med :)

Uppoffringar

Att vistas i stall kanske inte är det smartaste man kan göra när man är allerigisk mot hästar... Men har man en bästa vän och en syster som rider så får man ibland offra sig lite, även om det innebär nysningar, kliande ögon och hals och rinnande näsa...

Följde med Elin till hennes stall idag för att fota henne eftersom hennes faster vill ha bilder på henne och hennes bror när de gör saker de brukar göra (haha?). Kallt som faen och nu kan jag inte sluta nysa... :(

Glögg!

Var hemma hos min bästa vän igår och fick värsta julstämningen, bakade pepparkakor och var surrounded av en massa människor, fikade med glögg, julmust, lussebullar (som jag varit med och bakat med dem tidigare), pepparkakorna och en massa annat gott :) Så idag blev jag sugen på lite julstämning och gjorde glögg :D hihi och inte vilken glögg som helst, färjestaglögg, halvt värmlänning som man är ;)




6

Jag har prestationsångest.

Ja, när det gäller det mesta; skola, fotboll etc.

I skolan t.ex. måste jag få bättre än G om ska bli nöjd, helst MVG...

:)

Fick en kommentar nyss om detta inlägg.



Kommentarern berör mig inte så mycket, men tycker det ändå är intressant att se hur folk kan reagera.

[Nykterist: person som helt avhåller sig från rusdrycker (KÄLLA)]

Sak samma vad det kallas? Nykter är jag, varför ska det inte heta nykterist då? :)

Och stolt är jag, just därför att jag aldrig har fallit för grupptryck eller liknande och druckit alkohol, men visst kan före detta alkolister också vara stolta nykterister.

Så nästa gång någon frågar om jag ska ha en cider, ska jag då säga; "Nej tack, jag är jag har aldrig varit full."?

Men roligt att du hittar något kul att läsa om på min blogg ;)

Biffy Clyro


Bokkei

Måste bara tipsa om en blogg..

http://bokkei.blogg.se/

Maria Björnbom-Öberg heter konstnären som driver bloggen och jävlar, kvinnan vet hur man målar!!

Detta är exempel på hennes verk;


Lussebullsbak

I lördags bakade jag lussebullar med Elin, det blev riktigt fula, men smakade bra och det är väl det som är viktigast! ;D






Monsters Inc

Nu ska jag kika på Monsters Inc och försöka glömma den här skitdagen :)



Lightroom 3

Har laddat ner en demoversion av Lightroom 3, har aldrig använt det förr så nu sitter jag och testar mig fram :)

Lite exempel (Alla bilder är tagna av mig; Copyright Anna Holm)


Concerning Hobbits / Braveheart






Bara jag som hör någon sorts likhet..?

Artikel

För några veckor sedan blev jag intervjuad av min lokala tidning; Borlänge Tidning om mitt val att inte dricka alkohol. Om ni vill läsa artikeln hittar ni den här: http://www.dt.se/ung/article796050.ece

Det var inte mitt val att vara anonym, för mig spelar det ingen roll om någon vet om att jag inte dricker :)

Finns flera anledningar till varför, förutom de orsaker som nämns i artikel, men de får jag skriva om någon annan gång. :)

Elektriskt ljus


Orkidé


RSS 2.0