Alice in Wonderland

Det tog ett tag innan det märktes att det var en Tim Burton film men till slut så kände man att det var en ny succefilm med ett Burton/Depp samarbete. Sweeney Todd, Charlie and the Chocolat factory, Edward Scissorhands och Sleepey Hollow, filmerna där Burton och Depp har skapat märkliga, udda, galna, men lysande karaktärer och miljöer. Alice in Wonderland är lagomt twistad och Johnny Depp använder som vanligt sina underbara skådespelartalanger för att skapa en charmig, blek/lila, godhjärtad och konstig hatmakare som jag älskar, den mannen kan inte göra något dåligt framträdande.

Alice har hunnit blivit 19 år när hon återvänder till Underlandet. Hon är utvald att rädda landet från Hjärter Dams grymma styre, men hon tror att allt är en dröm och kan inte komma ihåg att hon har varit där förr. Har man sett Disneys tecknade Alice in Wonderland från 1951 så känner man igen de flesta karaktärer, den vita drottningen spelad av Anne Hathaway och Hjärter knekt är dock nya karaktärer.

Alla djur, alla människor och hela Underlandet är underbart framställt med hjälp av vår tids alla tekniska redskap. Jag längtar tills jag kan köpa DVD;n och kika på extramaterialet och hur filmen skapades.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0