The Sweaty Monkey Boy!

The Sweaty Monkey Boy you say? Yeah, I'll come to that!

Men först fotboll. Spelade match idag :) Förlust. Igen. Haha. Men jag har inte koll på riktigt hur det slutade. Jag har sällan koll på ställningen när jag spelar match, jag brukar ha koll på om vi leder eller inte, men om det står 5-3 eller 2-1 kommer jag sällan ihåg... Började med att spela samma position som jag gjort de tidigare matcherna här. Sedan under andra halvlek, ungefär 30 minuter in, så bytte vi in två nya spelare och då fick jag äntligen spela där jag är van, höger ytterback. Men till min förvåning, så blev jag otroligt uttråkad och önskade att jag kunde spela mittmitt igen! Haha... Nu börjar jag få mer koll på spelet på den positionen och det kändes ganska bra idag (förrutom att min passningar var usla...). Träning på tisdag, can't wait!

Så, när jag kom hem hoppade jag in i duschen och sedan stack jag iväg igen, typ. Lät väl håret torka lite, men sedan tog jag bilen till Cambridge för att gå på bio! Vue Cinema visade "Lee Evans - Live at the O2" i 3D och eftersom jag älskar Lee Evans (han är en stand-up komiker), så ville jag självklart inte missa detta, för detta var alltså en engångsgrej, bara idag, bara klockan 19.30. Bra var det också! The Sweaty Monkey Boy är alltså Lee Evans! Ni som inte vet vem han är, check him out! :D Han skämtade bland annat om IKEA och låtsades prata svenska ;)





C what I did there? ^^ kombinerade de två ämnena i detta inlägg, höhö ;)

Christmas Dinner

Kom nyligen hem från en julmiddag med laget. Ja, i November, är det något fel med det eller?? Italienskt också ;) Jaja, poängen är väl att man umgås! Det hela började klockan åtta på "Palazzo", en restaurang i Royston, men en del hade varit på en bar och tagit några drinkar redan innan det. Det fick bli en pizza och jag var riktigt hungrig, hade bara ätit två mackor till lunch för att se till att jag skulle vara lägligt hungrig till middagen. Tror ni jag orkade äta hela pizzan? jag åt hälften... Väldigt trevligt att träffa alla, men jag som inte hör så värst bra, hör verkligen inte bättre när man går ut och det pratas högt och mycket, med allt och alla och musik spelas dessutom... Blev bara värre när vi lämnade restaurangen och fortsatte till en pub... Men nicka och le brukar fungera ;) Det blev en till pub efter det, men sedan passade jag på att ta sällskap med två av mina lagkamrater därifrån för annars skulle jag inte kunna hitta min bil igen!

Träffar dem igen på söndag, för då är det matchdags! :)

FYI. Britter är trevliga ^^

Lördag imorgon! Trevligt :) blir nog en trip in till stan som vanligt :) Vi får se :)



Dear Cancer. I HATE YOU.


Royston Town FC vs Tring AFC

Idag spelade jag min andra fotbollsmatch med Royston :) Bortamatch den här gången, en timme bort ungefär, men vart på kartan har jag inte kolla på ;) Vill ni kolla upp det på google så är detta postkoden: HP23 5NS ;)

Tyvärr blev det ännu en förlust. Resultatet blev 4-2 till Tring i slutändan, men vi kämpade på rätt bra ändå ^^ Samma position som förra gången. Lite bättre koll hade jag på vart jag skulle vara, men inte mycket, haha. Verkar inte som de andra i mitt lag visste heller för de sa alla olika saker ;) Det känns som att det är en ganska viktig position (om ni har varit lata och inte gått in på mina länkar och inte fattar vad jag pratar om så får ni en till chans...), så det är lite läskigt med ansvaret men det känns också bra att de litar på mig! :)

Övning ger färdighet i alla fall, så vi får se, kanske blir det samma position nästa gång och nästa gång och nästa gång och... tillslut kanske jag är expert. ;) Ja, vi får se. Träning på tisdag ^^



Anna Holm - Sweden ;)

Vi brukar inte vara så här många på träningarna, vi brukar vara runt 16 och idag på matchen hade vi en avbytare bara. Anyway, trevligt folk :)

Another Saturday in Town

Efter att ha legat och vridit och vänt mig i sängen av irritation, eftersom väggarna är tunna som papper och man hör allt, speciellt när husets invånare bestämmer sig för att spela bordstennis i rummet bredvid... (Nä, ja ä int bitter) så gjorde jag som jag brukar göra på lördagar, tog bilen in till stan. Trevligt väder idag också så det passade utmärkt :) Blev väl en del köpt, som en skjorta och två filmer. Ena filmen var Matilda, som jag älskade när jag var liten! ;) och andra filmen var Dr Seuss' How the Grinch stole Christmas! Ääälskar den filmen och syrran och jag ser alltid den dan före dan (den 23 december alltså) ^^ På tiden att vi skaffade den på DVD! Det är så underbart att man kan fynda filmer för 30 spänn här :D Köpte också inslagningspapper, så nu har jag fem julklappar redo att ges bort ;) Fikade också på Jocalatte som jag gjort några gånger tidigare och nu hade jag med mig kameran!

Idag var jag också på bio. Helt själv, eller ja, inte själv i biosalongen... men utan någon jag känner och det var första gången ^^ Filmen: Breaking Dawn. Den var bra, den är nog den bästa filmen i serien hittills, tycker ju också att den boken är bäst också, så det är väl inte så konstigt ^^ men böckerna är fortfarande bättre!

Imorgon blir det fotboll! Bortamatch denna gång och nervös är jag ;) menmen, I can only do my best :)


Poor Charlie

Igår la jag märke till att jag inte hade sett katten på ett tag, han brukar alltid försöka ta sig in på mitt rum och lägga beslag på min säng. Idag såg jag honom inte heller, så vid matbordet idag så frågade jag Andrew när han senast såg katten. Då började han fundera och han hade inte heller sett honom på ett tag... Han sa att vi skulle ge honom (katten) lite mer tid, men att han skulle kolla garaget i fall. Efter middagen var det precis vad han gjorde och vem hittade han inte där om inte Charlie? Kattstackarn har varit instängd där sedan söndags! Tur att någon är uppmärksam ;) fast nu är det ju faktiskt jag som spenderar mest tid här i huset sååå. ;)

Bilder på en väldigt lat och social katt:







Happy birthday to you!

Grattis farmor på din födelsedag! Jag hoppas du får en jättebra dag! Ät gott och var glad :D Önskar jag kunde fira med er, men vi ses till jul! (Ääääälg!)



Hälsa Olle ;)


Tomorrow

Känner mig lite stressad... Ja, imorgon är det tisdag som brukar vara min favoritdag, men just nu känns det som att jag vill hoppa över den... Fast inte fotbollsträningen. hehe.

Stressigt blir det eftersom Jonny har ett pianoprov i Cambridge imorgon (14.05) så jag måste hämta honom från skolan tidigare än vanligt och sedan måste vi åka till Cambridge och hitta stället han ska göra provet på... Det kommer säkert gå snabbt, men det känns inte som att det är någon idé att åka hem igen eftersom Jonny har tennis i Cambridge klockan 16.00. Jag har fixat en playdate till Caroline så det blir lite mindra åkande fram och tillbaka i alla fall, men efter Jonnys tennis är slut måste vi skynda oss till Bethany (kompisen som Caroline kommer vara hos) och hämta henne innan Jonny måste till cubs (unga scouter). Vanligtvis brukar Jonny få skjuts av en annan mamma, men hon fick barn inatt, så jag vet inte om det kommer fungera imorgon... Sedan 19.30 är det dags för mig att åka på träning...

Förstår ni? ^^

Igår skrev jag att jag var väldigt trött efter matchen och jag gick och la mig väldigt tidigt, men tror ni jag somnade? It's not fair.


First match in the UK

Så idag var dagen med stort D. Min första match i England med Royston Town FC ladies spelades idag :) Måste tyvärr medela att det blev en förlust... 1-5.

Det blir inte enkelt att förklara denna matchen... haha. För jag spelade en position som är väldigt, väldigt ovan för mig. Jag kom i omklädningsrummet och på en whiteboard tavla hade Pat ritat up laget. Jag spelade defensiv mittmitt i princip. Jag spelar vanligtvis ytterback. Jag föredrar att spela kantpositioner framför centerpositioner, det blir så förrvirrande i mitten, haha. Bredvid mitt namn hade han gjort tre pilar åt alla håll.... Ja och det var ungefär det jag gjorde, sprang åt alla håll mest hela tiden, haha. Men jag försökte och det gick inte helt åt skogen i alla fall :) Ingen skada heller (knock on wood) förutom att jag efter en nick fick ganska ont i pannan och är rädd att det kommer lämna ett märke... ;) I alla fall så är det lite skillad på att spela i Sverige och i England, hemma spelade jag i division 4 vilket betyder att man fick byta spelare på planen hur ofta man ville, men inte här och jag spelade alltså hela matchen. Kan säga att det är bra att jag har springit en del på egen hand, för det behövdes kondition för den positionen! Trevligt att Stuart sa efter matchen att de hade tänkt sätta mig på högerback, men att de var tvungna att röra om lite och då hamnade jag där jag hamnade ;)

Hoppas det där inte blev like förvirrande som det var för mig idag... ;) Pat är lagets manager och Stuart är vår tränare. :) Nu är jag i alla fall jättetrött, god natt!




A great place for great stuff!

Inte mycket speciellt har hänt den senaste tiden och har jag inget intressant att skriva så undviker jag att skriva, för då blir inlägget sällan intressant... Haha, någon som har tröttnat redan? ^^

Idag är det lördag och det är ju alltid trevligt! Efter att jag tog sovmorgon, vilket betyder att jag vaknar någon gång vid nio av att familjen i huset går upp och äter frukost och sedan försöker jag somna om med ena kudden över mig för att hålla för örat... Hehe.. Sedan åkte jag in till stan, det var ju ett tag sedan nu, mer än en vecka ;) Det känns ganska märkligt att äta street food och sitta på uteserveringen på fiket i November... Är det sant att Borlänge fått snö? Vi hade 15 grader ute idag ^^ Cambridge är i alla fall ett fantastiskt ställe för fantastiska saker! Man kan fynda väldigt trevliga saker här, speciellt sånt som jag är intresserad av! Så som film, musik och en del böcker! ^^ Fortsatte julshoppingen idag :) Började för längesedan ;) Och så köpte jag en poster, motivet är bilden under.

Imorgon är en stor dag för mig :) Ska spela min första match med Royston Town Ladies :D Nervöst, jo tack, lite i alla fall.


the-Eversdens.co.uk

I tisdags var jag hem till en i byn för att vi skulle titta på min bilder. Han håller i byns website nämligen :) Själva sajten är inte så fin eller modern, men kul ändå! :) Jag har fått en egen sektion, med en liten introduktion och mina bilder jag tagit i Eversden. Den heter Anna Holm's Eversden skies.


Se de andra bilderna jag tog i Eversden morgonen den första Oktober här här och här

Remember, Remember, the Fifth of November

I går var det femte November, Guy Fawkes day. Jag spenderade dagen hemma medan Helen, Andrew och barnen åkte till London, men när det blev kväller så möttes vi upp i Hasslingfield för Bonfire Night. Det innebar att vi åt en baked potato with chilli och såg på fyverkerier och fick brännskador av en brasa (nej, men nästan..). Det var inte så dumt, men när man är van med Festival Salutes fyverkerier så blir nästan alla andra fyverkerishower tråkiga.. Haha ;)

Remember, remember the Fifth of November,
the Gunpowder Treason and Plot,

I see no reason why Gunpowder Treason should ever be forgot.
Guy Fawkes, t’was his intent to blow up King and Parliament.







Everybody Ready?

Denna låt är VÄLDIGT bra att träna till!! Då vet ni.



Feel adrenaline it's burning
When you taste blood it's just a warning

On your marks
Get set
Everybody ready

En sådandär lista

Namn? Anna Maria Louise Holm
Ålder? 19
Vad köpte du senast? Bensin tror jag... Men det är tråkigt så svaret får bli Ace Ventura-filmerna. ^^
Vad spanar du in hos det motsatta könet? Spanar inte in något speciellt, det är väl helheten..
Favoritglass? Jag gillar Ben & Jerry's cookie dough till exempel.
Aktuellt humör? Ganska bra :)
Favoritgodis? Choklad
Din favoritlåt i nuläget? Hmm.. Everybody ready - Backyard Babies
Favoritdryck? Coka Cola...
Spelar du instrument? Nej :'(
Sover du tungt? Nej och det har jag fått bekräftat nu när jag bor i ett hus med två små barn...
Beskriv din klädstil! Det varierar, men rockigt blandat med skogsmulle och sportigt? Haha, ibland svart ibland en massa färger..
Vart ser du dig om 10 år? Ingen aning
Husdjur? Katt, både här i England och hemma i Sverige
Turnummer? 17. Men om jag får tur ifrån det vet jag inte, haha. Men jag vill gärna spela fotboll i tröja #17 ^^
Favoritband? Billy Talent
Hur ser ditt hår ut? Ganska mörkt brunt och ganska långt och ganska platt.
Har du ont nånstans? Ja. Öm lite varstans, haha. men en smärta jag kände senast när jag var ute och sprang var i axlarna/nacken.
Röker du? nej, skulle ALDRIG falla mig in.
Snusar då? Nej
Vad har du ätit idag? En bagel + en liten skål med makaroner och bacon...
Vad ska du göra imorrn? Sova <3
Visningsbild på MSN? En bild på mig?
Vad vill du ha i julklapp? pengar... Och en ny extern hårddisk :(
Kan du tänka dig att ha hästsvans? ehm, ja. Har det nu.
Favoritstad? Borlänge. Yes, lite tråkigt kanske, men det är ju hemma :)
Bästa musikgenren? Hatar att behöva definera vad man lyssnar på, men någonslags rock i alla fall...
Hemmakväll eller fest? Hemmakväll
Red bull? Nej
Sex eller kärlek? Kärlek
Vilken är snyggaste skådisen? Johnny Depp.
Kan du sjunga? Heheh... Tror inte det, men jag gör det ändå ;)
Tror du på liv efter döden? Nej, tyvärr
Är du rädd för att dö? Ja, är väl det.
Favoritårstid? Sommar
Favoritbok? Pirater!

The rest of the week

I onsdags var det dags för Emmy att åka hem :( och nu är hon hemma :(

Tack för att du kom hit Emmy! Jag älskar dig något så otroligt! Vi ses till jul!

Innan hon åkte hem hann vi med en liten promenad i Great Eversden men sedan åkte vi till Stansted Airport. På Stansted tog vi en fika, en väldigt dyr, men väldigt good fika! Crépes med jordgubbar, choklad och grädde! Mums! Sedan sa vi hej då med tårar i ögonen och sedan var det tillbaka till vardagslivet för mig, men inte för Emmy för hon har lov... ;)

Inte mycket roligt har hänt sedan dess, men jag mår väldigt bra ändå, för jag blir glad och lycklig så fort jag tänker på tisdagen ;) och det blev ju inte sämre när jag fick ett sms från Pat där han skrev: I can't wait to get you playing!!! (Ja, med TRE utropstecken!) :D








Tuesday with Emmy

Som ni redan vet så är Tisdag numera min favoritdag i veckan! Jag kommer att komma till den bästa delen, men jag tänker berätta om dagen i kronologisk ordning (no peeking!) ;)

Efter att jag lämnat barnen på skolan tog jag sovmorgon (nej, detta är inte den bästa biten..) och efter det så snabbade jag och Emmy oss in till Cambridge, eftersom vi inte hann med allt vi (hon) ville igår. (Nej, Cambridge och det faktum att vi åt på Nando's igen, är inte heller det bästa...). När det var dags att hämta barnen gjorde jag det själv och lämnade Emmy i stan, för Jonathan har tennis i stan så Emmy kunda vara kvar ett tag till eftersom jag snart skulle komma tillbaka.

När Jonny hade tennis så gick jag på en kort, men lång (tidsmässigt) promenad med Caroline, medan Emmy gick vilse när hon försökte hitta oss, men tillslut kom hon fram! ^^ Så sedan åkte vi hem igen och väntade på att Andrew skulle komma hem så att vi kunde sticka till Royston för min fotbollsträning (Ja, snart kommer den bästa biten...). Medan jag hade träning så tog Emmy en springtur i mörkret i Royston, jag är lite imponerad över att hon hittade tillbaka till fotbollsplanen måste jag säga! ^^ Träningen var väldigt rolig och trevlig och bra och alldeles, alldeles underbar. Ja, jag kanske överdriver lite, men grejen är att jag blir verkligen lycklig när jag har varit på träning i Royston! Så, nu kommer den bästa biten: lagets manager, Pat är väldigt angelägen att få med mig att spela på matcher (men tyvärr har jag inte registrerats riktigt än..) och killen som håller i våra träningar, Stuart sa att jag gjort riktigt bra ifrån mig och att han var imponerad! Nästan så att man blir kär! Haha. (Ja, det är okej, han är bara något år äldre än mig, haha)


Lovely Caroline ^^

Monday with Emmy

Äntligen var det dags för Emmy att se Cambridge i dagsljus. Så fort vi lämnat barnen i skolan så drog vi in till Cambridge och började gå runt. Vi vart runt på en hel del ställen men hann ändå inte till alla roliga och bra affärer och sådant som finns i Cambridge... Men vi hann i alla fall med en väldigt god lunch på Nando's och fika på Starbucks ;)

Resten av dagen var som en vanlig arbetsdag för mig, fast jag hade hjälp av Emmy ^^ väldigt trevligt.






Denna bild är tagen av Emmy :)


Nando's chickenwrap





Sunday with Emmy

Inget toppar väl London, men vi hade en riktigt bra söndag ändå :) Vi hade en plan för dagen och det var att se Royston Ladies möta Norwich i Royston (Jag tränar med Royston), men innan det så stannade vi på "Phillimore's" och åt en traditionell engelsk frukost. Tyvärr förlorade Royston med 2-1, men vi fick se ett mål i rätt riktning i alla fall! :)

Efter matchen stack vi hem igen och lekte lite med Jonny och Caroline för att sedan åka in till Cambridge för att äta middag. Det fick bli Nando's, kycklingresturangen jag besökte med pappa för första gången när han var här för ungefär en månad sedan (och denna resturangen åt jag och Emmy de följade två dagarna också..). Efter en väldigt god middag så kände jag att jag inte riktigt ville åka hem än så jag visade Emmy vägen till Grafton center och där finns en biograf och det blev vår nästa sysselsättning, att vänta i tre timmar på nästa film vi ville se... Haha. Det gick en hel del filmer, men inte så många som vi var intresserade av, så när vi velat fram och tillbaka i en timme så bestämde vi oss för "the Help" och då var det bara två timmar kvar ;) Tiden gick ganska fort faktiskt :) det är inte första gången jag gjort något liknande, haha. Gjorde samma sak med Elin i Stockholm i sommras, men då var det Kung Fu Panda 2 vi skulle se! ;) Så vi var inte hemma förän ett på natten.


I Royston på fotboll, som ni ser var det många som var där och tittade...


Royston har bollen i försvaret


På väg till Nando's

London with sis

Lördagen förra veckan, dagen efter Emmy kom hit till mig i England, så tog vi tåget till London! Vi hade en väldigt trevlig dag, fick väldigt ont i fötterna och var väldigt trötta vid dagens slut dock! Vi gjorde inte de typiska turistgrejena direkt, som att se Big Ben eller Tower Bridge, utan Emmy litade på att jag skulle ta henne till de bästa platserna och jag tror hon blev ganska nöjd med dagen! ;)

Det första vi gjorde var att ta tunnelbanan till Camden och sedan gick vi på Camdens olika marknader, Camden stables market är en storfavorit hos mig och nu även hos Emmy ;)

Sedan har jag inte riktigt koll på vilken ordning vi gjorde saker, men vi besökte bland annat M&M world, Oxford Street och British Museum. När vi skulle åka hem igen så passade vi på att leta reda på plattform 9¾, dock har de flyttat den temporärt för de bygger om lite här och var inne på Kings cross.

Otur eller tur att vi var i London under Halloween? Jo, för på gatorna trängdes vi med zombies! Haha, det var en ganska rolig syn måste jag säga, tyvärr fick jag ingen bild på det...



Emmy på tåget till London




På Camden Stables Market skaffade vi oss Henna tatueringar






Emmy på tåget hem från London





RSS 2.0