The Hives . Won't be Long


Good Charlotte

[Bildern är tagna och redigerade av mig, se men inte röra]

24/7-2010 var jag och min vän Johanna på Debaser Medis, en klubb i Stockholm och såg Good Charlotte live.

Vi är inte de största fanen, men vi har lyssnat på dem en del och nu efter konserten är jag definitivt kär, haha ;D

Vissa gillar inte artister och band som pratar mycket mellan låtar, men jag älskar det (om de gör det bra såklart...) och Good Charlotte är så charmiga! Det är ju mycket därför man vill se dem live ju :)
Blue eyes


Ego


Move it!


Vägen till körkort

Jo, ungefär så här gick det till:

Jag väntade vid Pylonen (En av Trafikverkets byggnader i Borlänge) och prick 10.00 kom en vänlig ung kvinna fram och frågade om jag var Anna. Yes indeed, I am.

Hon kollade min identitet och jag fick skriva på att jag inte hade något tidigare körkort. Sedan ut till bilen.

Väl där fick jag en liten genom gång om hur hom skulle bedömma mig. De bedömmer helheten, så efter ett misstag så är inte hela ditt prov kört, utan fortsätt och strunta i det som mot förmodan går fel. Jag fick göra en invändig säkerhetskontroll (tur det, eftersom det regnade...) som gick bra, senare skulle jag dock märka att jag inte vet hur man sätter på vindrutetorkarna på bakrutan... Men, men.

Sedan bär det av.

Elin, en av mina bästa kompisar skulle åka till Västkusten denna dagen och tror ni inte att hon hamnar framför mig under en del av uppkörningen?! Haha, vilket sammanträffande! :D Hon lade dock inte märke till det (snackade med henne i telefon efteråt).

Uppkörningen fortsätter och jag får göra en vänstersväng på landsväg och bland annat en kraftig inbromsning, backa runt gaturhörn, följa skyltar och så vidare. Tyckte nog att uppkörningen var relativt lätt, men visst gjorde jag små misstag, nervositeten gör det hela lite svårare, men jag var faktiskt förvånansvärt lugn :)

"Hittar du tillbaka till där vi började?" frågar hon. Va?! är vi redan klara?!? Tänker jag. Haha och ja, det var vi, jag hittade och parkerade bilen vid pylonen och sedan frågar hon: "hur tyckte du att det gick?". Ingen jävla aning, var min tanke. Det sa jag med, minus svordomen...

"Du är i alla fall Godkänd"

LÄTTNAD! Så skönt att höra det där ordet; Godkänd!

Så idag har jag kört, kört, kört! Haha, miljövänligt va? ;) Körde familjen till stan för att fira med Kina mat, sedan med syrran för att köpa glass, med mamma till Säter för att uträtta äränden, men Emmy (syrran) till hennes stall och sedan vidare på en tur, hehe ;) Har dock inte åkt själv än, men det kommer ;)

Men imorgon ska jag till Stockholm och kommer hem söndag natt, så jag tar igen den tiden i förväg ;)

När jag kör nu, utan pappa, känns det helt naturligt. Som om jag har haft körkort jämt och jag har helt plötsligt mer koll på saker, när jag faktiskt inte behöver eller kan fråga någon :P

Vägen till körkort

Är nu slut och jag har kommit till slutdestinationen.

JAG TOG KÖRKORT IDAG :D


VS - MIKAVem? Skolad sångare från Storbritannien som är grym live och har en annorlunda stil, love him helt enkelt ;) SPOTIFY

Bildkälla


Jag är en myra, jag gillar att klänga mig fast på folks lilltår.
White Sparrows

Jag har sällan klackskor, aldrig faktiskt, men nu när jag själv fått designa ett par kanske det är dags, fast chansen att just mina vinner är ju minimal... Men har ni lust, så rösta på mina Billy Talent inspirerade klackskor! :D

Mina designade sko på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på mina skor här!


Den blomstertid är kommen


Gymnasiebetyg

Här är mina betyg som jag fått hitintills på Gymnasiet (årskurs 1 och 2)

Datorkunskap - MVG
Engelska A - MVG
Engelska B - MVG
Estetisk Verksamhet (bild) - VG
Fotografisk Bild A - MVG
Moderna Språk, steg 3, Franska - MVG
Moderna Språk, steg 4, Franska - MVG
Geografi A - MVG
Historia A - VG
Idrott och Hälsa A - MVG
Matematik A - MVG
Matematik B - VG
Naturkunskap A - VG
Naturkunskap B - VG
Psykologi A - MVG
Samhällskunskap A - VG
Samhällskunskap B - MVG
Svenska A - MVG


Jag är väldigt nöjd :) men visst finns det saker man önskar att man hade jobbat lite mer på, men det känns bra, ett år kvar nu!

Peace & Love - JohnossiDem är så coola John och Ossi. Duos är coola, att man kan fylla upp scenen med mer energi än ett band på, ja flera är ju hur häftigt som helst! Med en gitarr och ett trumset skapar de häftiga grejer de där två :P

Såg dem som förband till Green Day i början av Juni, men då uppskattade jag dom inte.. hehe, orsaken är att jag och min kompis Elin hade varit på fötterna i ungefär sex timmar redan, det gjorde ont, ont, ont! Så vi ville bara att Green Day skulle komma ut på scenen ;)
Peace & Love - Mando Diao

[Bilderna är tagna och redigerade av mig, kopiering är ej tillåten, se men inte röra.]

Ja, Mando Diao konserten. Samanfattning; Höll på att bli av med min kamera därför kunde jag knappt njuta av den... Long story short, någon tog Johannas solglasögon (dyra) så vi springer efter, jag får tag på honom, han ger tillbaka dem, vänder mig om och så säger någon; "Är det här din?" och räcker fram min kamera! Jissa om mitt hjärta höll på att stanna, jäkla tur i oturen! Jaja, nu till Mando.

De var bra, väldigt bra, men som sagt min tanke var mest på kameran.

SPOTIFY

"You got nothing on, You got nothing on ME!"
Peace & Love - Sugarplum Fairy

[Bilderna är tagna och redigerade av mig, kopiering är ej tillåten, se men inte röra.]

Gissa om jag och mina vänner blev glad när "Peace & love" berättade att Sugarplum skulle spela i sista minuten! Men vad vi inte blev glada över är att de skulle spela på Cozmoz, en liten scen inomhus... Det var varmaste dagen på hela festivalen och det blev tamefan inte svalare av att tränga in en massa människor på Cozmoz! Jaja, trots svetten och huvudvärken så var konserten underbar! Vi har saknat dem och de njöt nog av att se oss (med oss menar jag alltså fansen och publiken...) ;)
Peace & Love - The Ark

[Bilderna är tagna och redigerade av mig, kopiering är ej tillåten, se men inte röra.]

The Ark är jag faktiskt inte ett så stort fan av, har helt enkelt inte fastnat för dem. Blandade känslor om konserten, hehe. Jag hade enormt ont i ryggen, knäna och fötterna (Fan, när man är 18 ska man väl va piggast i livet?? Säkert fotbollens fel och mammas gener.. Jaja) men det var roligt när de spelade låtarna man kände igen, för dem är det rätt mycket energi i och the Ark är faktiskt är riktigt bra liveband.

Johanna, en av mina bästa vänner är ett riktigt fan och tycker riktigt synd om henne, eftersom vi väntade rätt länge på the Ark och ca. 15 min innan deras konserts start så kommer en fet, full, rökande, respektlös bitch och armbågar sig längst fram, mellan johanna och en annan tjej. Idiot.

"It takes a fool to remain sane!"
Peace & Love - The Hives, Europe

[Bilderna är tagna och redigerade av mig, kopiering är ej tillåten, se men inte röra.]

Dessa band för dela inlägg :)

The Hives har jag bara hört talas om, att de är så fantastiska live och det jag såg av deras konsert så stämmer det :) Howlin' Pelle är över hela scenen, flörtar med publiken, hoppar och studdsar och sjunger :) sjunger är väl rätt självklart... Dessutom är han söt ;) Haha. Musiken har jag lyssnat lite på i efterhand, det är bra, men ingenting som har fastnat riktigt.

Europe, ja, de gamla rävarna. Det var coolt när de spelade de gamla (och nya) låtarna man kände igen, men det var inte riktigt lika bra som jag trodde det skulle vara. Roligt när trummisen gav sin dotter som fyllde 18 ett tal :) Tänk om ens pappa var rockstjärna (typ) hehe ;)


Peace & Love - Hardcore Superstar

[Bilderna är tagna och redigerade av mig, kopiering är ej tillåten, se men inte röra.]

Hardcore Superstar är grymma. Det visste jag inte innan deras konsert på årets Peace & Love, visst hade jag sett och hört dem förr, men inte förrän nu har jag börjat LYSSNA. De är roliga, rockiga, coola, bra och skitbra ;D

Jocke, sångaren hade lovat att hoppa över trumsettet, men det gjorde han aldrig, det var det enda minuset... ;)

"We don't celebrate sundays anymore!"
Peace & Love - Nicke Borg

[Bilderna är tagna och redigerade av mig, kopiering är ej tillåten, se men inte röra.]
Nicke Borgs band Backyard Babies (som är awesome) har ju tagit en liten paus och då tar Nicke tillfället i akt och går solo. Han spelade akustiska versioner av BBs låtar och även lite eget country.

Hans egen musik har jag inte riktigt någon åsikt om, men när han spelade BB låtarna blev jag jättelycklig! :D

SPOTIFY

Han är ju het Nicke... Alldeles perfekt rockig ;)

Peace & Love - Billy Talent

[Bilderna är tagna och redigerade av mig, kopiering är ej tillåten, se men inte röra.]

Åh. Fy. Fan. Vad. Bra!

Jag vet inte vad jag ska skriva... Billy Talent betyder mycket för mig och andra gången jag ser dem live är på sommarfestivalen i min egen stad, hur underbart är inte det?!

Även om jag saknar många låtar i deras konsert och egentligen önskar att de skulle spela ALLA låtar och fortsätta! Så förstår jag att det inte är möjligt, men är vääääldigt nöjd med årets festival, mycket tack vare Billy Talent!

På konserten i Februari lovade de att komma till baka snart och det gjorde de, detta lovade denna gången med! ;D

SPOTIFYPeace & Love - Biffy Clyro

[Bilderna är tagna och redigerade av mig, kopiering är ej tillåten, se men inte röra.]

Teeeaspoooon, Absolutely Spiffin'! lät det när det skotska bandet soundcheckade ;)

Biffy Clyro är en nyfunnen kärlek till mig, lyssnade lite innan Peace & love, men nu är jag nästan beroende! Haha. Skotska, tatuerade, musiker... Hehe, det är inte dumt det! De har väldigt många bra låtar och de var explosiva på scenen, helt underbara med tanke på att nästan alla Peace & Love besökare var på Robyn...

SPOTIFY

"I am a fire and I'll burn, burn, burn tonight!"

Peace & Love - Vampire Weekend, The Kooks

[Bilderna är tagna och redigerade av mig, kopiering är ej tillåten, se men inte röra.]

Dessa band får dela inlägg :)

Vampire Weekend har jag inte lyssnat på förr men blev verkligen fångad på deras konsert, men när jag sedan har lyssnat på dem hemma är det ingenting som fastnar vilket är trist... Men sångaren är söt :)

The Kooks däremot har jag lyssnat på en hel del och de stod upp för förväntningarna, inte bästa på festivalen, men de var riktigt bra och spelade de flesta av mina favoritlåtar :)

"I fell in love with the seaside" :)

Vampire Weekend
The Kooks

Peace & Love - MIKA

[Bilderna är tagna och redigerade av mig, kopiering är ej tillåten, se men inte röra.]

MIKA spelade på första dagen och på den näst största scenen. Jag har lyssnat på honom sedan han gav ut sin första skiva och jag gillar honom verkligen, det liknar inte direkt den musik jag brukar lyssna på, men det är bra med lite omväxling, eller hur? ;)

Han var jättebra på scenen, allt från sång och energi till mellansnacket! :) Kunde sjunga med i alla låtarna, vilket alltid är lika kul!

Tips på låtar; Blue eyes, Blame it on the Girls, Big Girls, Relax Take it easy
SPOTIFY


Peace & Love - Carl Norén

OBS[Bilderna är tagna och redigerade av mig, kopiering är ej tillåten, se men inte röra.]

Först ut på festivalen för mig blev Carl Norén, singer-songwriter mest känd för Sugarplum Fairy, men Sugarplum Fairy är lite på is just nu, så då passar Carl på att gå lite solo antar jag :)

Det är nog fjärde eller femte gången jag ser honom live, älskar hans låtar, men han borde verkligen ge ut en skiva snart! ;) Han är en fantastisk musiker och ibland tror jag tame fan han spelar tre intrument på en gång!
MySpace

Han spelade på scenen Athena, scenen som finns i folkets park året om, scenen där jag fick sommarlov på alla mina år i låg och mellanstadiet ;)

OBS[Jag har fotat alla bilder med min kompaktkamera som jag fick i 18-present: Coolpix P100]


VS - Eric BanaVem?
Skådespelar från Australien. Känd från bland annat "Troy", "The Other Boleyn Girl" och den nyare filmen "The Timetravellers Wife".

Bildkälla

Vägen till körkort

*trumvirvell*

Jag klarade teoriprovet!! :D :D Happy!

Det var svårt och jag trodde inte att jag skulle gå ut ur den där salen med ett stort leende på läpparna, men det gjorde jag! :D

61/65 blev resultatet 52 är gränsen för godkänt :)

Tipslänk till er som pluggar inför teoriprov; http://korkortsprovguiden.se/
En massa gratisfrågor att träna på :)

Så halva vägen är helt klart avklarad


BILLY TALENT

Idag om ca. två och en halv timme. Då! Är det dags för Billy Talent att äntra Fantasia scenen på Peace & Love festivalen.

Jag SKA stå längst fram. Jag SKA sjunga tills jag inte kan sjunga längre. Jag SKA bli lycklig. Jag SKA ta bilder för jag kan inte låta bli MEN framförallt ska jag njuta av att se ett av mina absoluta favoritband för andra gången live på ett år!

Det är vad jag SKA göra.

RSS 2.0