Vägen till körkort

Idag tog min kompis Josefin körkort! Skithäftigt tycker jag! :D Så stolt! Grattis till henne! :D
__________________

Idag hade jag min andra lektion på körskolan och min första dubbellektion. Det gick nog bra. Denna gången hade jag inte pappa med mig.

Jag har varit sjuk de senaste dagarna, är inte helt frisk, var riktigt nervös och det är dags för PMS, så jag var nära tårar många gånger. Pinsamt, men ja, det gick bra ändå. Han säger att vissa grejer går jättebra, andra saker går okej, men jag måste finslipa. Tydligen så kallar han sina elever; lilla sparvis... :P

Idag satt jag och Elin och testade våra kunskaper lite vid datorerna idag innan lektionen också, gick hyffsat, bra för att vara första gången i alla fall :) Men måste börja plugga lite mer, så jag vet vad som gäller i trafiken!VS - Christian BaleVem?
Skådespelare. Med i bland annat; Batman, the Machinist och en av mina favoritfilmer; The Prestige.

Bildkälla

AbandonI made a move I thought was right
I had a chance to stop the fight
But I looked away and to the side
I never thought I'd say, it'll be alright

Vägen till körkort

Är inte så lång kanske, men krokig.

Ja, idag hade jag min första körlektion med lärare från körskolan. Jag var väldigt nervös, hehe.. Men det gick fint, kanske man skulle kunna säga, jag vet inte riktigt, haha. Jag har övningskört med pappa i mer än ett och ett halvt år nu och det borde väl ha gett någonting, men ändå kände jag mig som ett fån. Lärde mig helt ny grejer faktiskt och det är väl det som är meningen. Som att jag har använt kopplingen alldeles för mycket, hehe. Lärde mig mer om ecodriving och tips som att hitta dragläget medans man väntar i korsning och så vidare.

Det är cirka två månader kvar tills jag fyller 18! och jag vill väldigt gärna ta körkort så snabbt som möjligt :) Tänk sommaren med körkort! Alla möjligheter! :DThis is my STYLE

Jag vet inte direkt om man kan kalla det jag klär mig i en stil, eftersom den är så blandad. Ibland är den sportig, ibland rockig, ibland tråkig, ibland färgglad, ibland genomtänkt och ibland inte, ja you get the picture. Det som symboliserar min "stil" mest är nog (och det håller nog alla jag känner med om) att jag nästan ALLTID har en skjorta ovanpå en T-shirt, ofta en T-shirt med bandtryck, som Green Day, Billy Talent m.f. En del kanske skulle kalla min stil maskulin eller något sådant, men, men, så får det väl vara, jag klär mig som jag vill! Fast ibland önskar jag att jag skulle klä mig lite mer vågat ibland, inte bimboaktigt och så utan klä mig i det som jag tycker ser snyggt ut på andra och skulle vilja ha själv, men jag är nog för feg, vågar inte sticka ut, eller har för dåligt självförtroende.

Klänning slutade jag använda när jag var i femårsåldern och där ingår också kjol, det är helt enkelt ingenting för mig. Hemma går jag oftast omkring i leggings och en stor tröja, mys. Smycken har jag sällan och sminkar mig gör jag ungefär lika ofta som jag har smycken, håret får oftast hänga fritt med hårspännen som håller upp luggen.

Något sånt här kan det se ut, vissa av klädesplaggen har jag in real life, vissa liknar det jag har:Bildkällor;
1. 2. 3. 4. 5. 6. 7.


Psych

En riktigt kul serie, med skådespelarna James Roday och Dulé Hill i spetsen. Shawn Spencer (Roday) och Burton "Gus" Guster (Hill) skapar en detektiv duo som utger sig för att vara en synsk man och hans assistent. De tar sig an polisfall och löser dem på lite annorlunda sätt, vilket inte alltid uppskattas av polisen; Lassiter. Saken är dock att Shawn inte är synsk utan har lärt sig lägga märke till detaljer och sedan lägga ihop två och två. Shawn är som en mysko blandning av Gregory House och Chandler Bing, Gus blir då lite som en blandning mellan Eric Foreman och Ross Geller... ;)

Den är verkligen sevärd! Det var dock länge sedan den sändes på TV i sverige, vilket är väldigt synd..

Bildkälla

VS - Joe Anderson

Joe Anderson

Vem? Skådespelare som visar upp sina sångartalanger i filmmusikalen "Across the Universe", en av världens bästa filmer. Han är också med i "Becoming Jane" som Jane Austens bror.

Bildkälla

Make A Sound

Jag och Johanna var i Söndags på Musik Direkts delfinal i Djurås och här ett par bilder på bandet "Make A Sound". Inte så jättebra bilder I know...

01

02

VS - James Roday

James Roday
Vem? Skådespelare, mest känd som Sean Spencer från TV-serien; Psych. Skitrolig!

Bildkälla

Jim Carrey

Jag har en hatkärlek till denna mannen, Jim Carrey. Ibland kan han vara briljant i sitt framträdande, men ibland blir det för mycket, alldeles för mycket.

Har sett många filmer med honom som huvudkaraktären, huvudkaraktären som alltid är vrickad på ett eller annat sätt och det är ju det som gör honom så speciell, men som sagt ibland blir det för mycket av det goda. Han använder hela sin kropp och varenda muskel i ansiktet för att få sina karaktärer att komma till liv och ibland undrar man hur han gör det.

"Grinchen" är underbar. Jag och min syster ser den varje jul och i den är han perfekt, alldeles lagomt twistad, men kanske har det att göra med att han har en grön kostym på sig..? Ace Ventura, Bruce Almighty, Yes Man, Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events och Me, Myself and Irene är några av hans kända filmer och jag tycker dessa är bra, en film som jag dock inte tål alls är "The Cable Guy". Nope, gillar den inte alls.

Humor har han i alla fall, men om humorn passar alla är en annan femma.Alice in Wonderland

Det tog ett tag innan det märktes att det var en Tim Burton film men till slut så kände man att det var en ny succefilm med ett Burton/Depp samarbete. Sweeney Todd, Charlie and the Chocolat factory, Edward Scissorhands och Sleepey Hollow, filmerna där Burton och Depp har skapat märkliga, udda, galna, men lysande karaktärer och miljöer. Alice in Wonderland är lagomt twistad och Johnny Depp använder som vanligt sina underbara skådespelartalanger för att skapa en charmig, blek/lila, godhjärtad och konstig hatmakare som jag älskar, den mannen kan inte göra något dåligt framträdande.

Alice har hunnit blivit 19 år när hon återvänder till Underlandet. Hon är utvald att rädda landet från Hjärter Dams grymma styre, men hon tror att allt är en dröm och kan inte komma ihåg att hon har varit där förr. Har man sett Disneys tecknade Alice in Wonderland från 1951 så känner man igen de flesta karaktärer, den vita drottningen spelad av Anne Hathaway och Hjärter knekt är dock nya karaktärer.

Alla djur, alla människor och hela Underlandet är underbart framställt med hjälp av vår tids alla tekniska redskap. Jag längtar tills jag kan köpa DVD;n och kika på extramaterialet och hur filmen skapades.


VS - Anson Mount

Anson Mount

Vem? Skådespelare som är med i "Crossroads" och har gjort mindre roller i till exempel "In her Shoes" och "Sex and the City".

Bildkälla


RSS 2.0