Emmy is here!

Min lillasyster har anlänt!! :D

Vi ska precis gå och lägga oss, men jag ska skriva en kort uppdatering först.

Idag har jag varit ute på en joggingtur och en fototur. Kommer bilder ^^

Emmy är alltså här nu, men självklart strulade jag till det med tidskillnaden... Haha. Och hamnade i bilkö. Men Emmy överlevde! ;) Väldigt skönt att ha henne här!!


Hakuna Matata

What a wonderful phrase!

Igår var jag ledig, väldigt trevligt! Jag låg kvar i sängen länge, sedan gick jag upp och åt en grymt god frukost, så en film (Eternal Sunshine of the Spotless Mind) och sedan stack jag iväg ut på en joggingrunda, i motvind... Förutom i nedförsbacken, då hade jag medvind, värt... När jag kom tillbaka och hade duschat såg jag en till film (Corpse Bride). Trevlig och väldigt laidback dag :)

Idag hade jag dock inte ledigt. Jag har spenderat mestadelen av dagen med Caroline, för Jonathan har haft en Playdate. Efter att jag hämtat Jonathan hos hans kompis, så åkte jag med Caroline och Jonny in till stan för att gå på bio. The Lion King i 3D. Mycket trevligt :) Försökte stålsätta mig inför Mufasas död. Det gick sådär...

När jag var påväg hem från att ha lämnat Jonny hos sin kompis förresten, så åkte jag rakt in i ett avsnitt av Morden i Midsomer (Jag har kanske sett två avsnitt...). Vägen var blockerad av en polisbil som hade sina varningsljus på. Jag bor på den engelska landsbygden så att säga, så miljön påminner om "midsomer" i serien. Jag fick vänta ett tag, tills det kom en annan bil, med ljus, men inte den vanliga polisbils "looken" kom i hög fart. Då åkte den första polisbilen i täten, den andra bilen i mitten och de följdes av ytterligare en polisbil. Vägen var fri och jag kunde fortsätta, då såg jag två poliser fråga ut (antar jag...) en person till höger om vägen och en av poliserna var John Barnaby (huvudrollen i Morden i Midsomer, var i alla fall). Okej, det var kanske inte han, men lik var han! Fast ovanpå kostymen hade han en high visability jacket, vilket förstörde illusionen lite. Haha.

Imorgon kommer min lillasyster hit! :D




Tuesday's the best day!

True that!

Yes, just nu är det tisdagarna jag mår som bäst på. För att då har jag fotbollsträning! :) När jag åker hem efter träningen varje tisdag så gör jag det med ett leende på läpparna :) Det är väldigt skönt att känna att man hör hemma någonstans när man har flyttat till ett annat land helt ensam! och det känns som att jag gör det :) (hör hemma alltså). Lagkamraterna är väldigt schysta och träningarna är roliga :) Ja, oftast ;) Idag fick jag lite problem dock... Vår ordinarie coach var inte där idag och vi skulle ha fitness med en kvinna som jobbar på ett friskis och svettisliknande ställe. Yey! tänkte jag... Men jag gjorde som hon sa.. ;) tills... Vi gjorde en övning som gick ut på att starta i armhävningsläge typ och sedan dra upp ett knä i taget till armbågen. Då började det dra i mina semitendinosusmuskler (HAHA! Jag kollade wikipedia och det var det bästa jag kunde hitta, kan vara helfel...). Efter den övning kändes benen otroligt sega och svaga, plus att musklerna var stela. Det kändes som att jag var väldigt, väldigt nära att sträcka någonting, så efter det gick min träning ut på att masera mina lår och jogga sakta fram och tillbaka för att försöka värma upp mina muskler (wow, detta inlägg måste vara jätteintressant...). Så jag var inte med på mer fys, tur i oturen.. Haha, nej men jag behöver det verkligen kan jag säga. Jag är van att träna minst två gånger i veckan (plus en match på det) och att cykla lite var stans, men nu tar jag bilen nästan överallt (blir så när man bor på landet...) och vi tränar bara en gång i veckan och jag kan inte spela matcher än :(

Över till lite mer intressanta och roligare saker! Emmy kommer hit på fredag! :D :D OCH jag är ledig imorgon! ;) Ska SOVA! och träna lite hade jag tänkt, musklerna börjar ju fan tvina bort!

Vad kul att den intressanta delen blev två rader och den svamlande delen blev way longer... Haha. Utan bilder blev det också... Well, well.

MichaelO

Jag vill tipsa om en riktigt (riktigt, riktigt) duktig konstnär. MichaelO (the modern day Michelangelo some say...) använder ett (eller flera) fotografier och skapar sin konst med Photoshop. Mer ska jag väl inte säga, utan låta bilderna tala för sig själva.

Vill ni se fler bilder så ska ni kika in här: http://michaelo.deviantart.com/ eller här: http://www.bymichaelo.com/










No Camera

Så fort jag vaknade idag (eller när jag kände för att gå upp snarare) så fixade jag mig lite och sedan stack jag in till stan :) Har gått omkring där nästan hela dagen och utan jacka dessutom! har varit väldigt skönt väder idag :) (Fast jag hade ju inte direkt T-shirt på mig...) Det mest jag köpte var saker att äta... haha, men jag köpte saker så det räckte igår ;) Började med att köpa brunch, vilket fick bli kinesisk gatmat (street food...) Vilket är ett av det bästa jag vet! Mums! Mitt andra köp av ätbart ting blev på samma fik som igår! :) En kopp varm choklad med vispgrädde och mini-marshmellows + en bit morotskaka. Jag satte mig ute i solskenet idag och läste min bok. Det var inte dumt, inte dumt alls ^^ Hade dock ingen kamera med mig idag. Väskan blir så tung och jag får ont i nacken/axlarna, så idag fick den stanna hemma. Ett beslut som jag nästan alltid ångrar... men ont fick jag i alla fall inte, så det är bra :)

När jag körde hem från stan såg jag solnedgången som var väldigt vacker, tänkte fota den, men jag hann inte... :( Jaja, jag har en massa fotografier på solnedgångar redan :)




Jävla oflyt hela tin


This is Halloween

Halloween närmar sig och idag hade barnen skola en tävling om snyggast pumpa. Så igår karvade jag och barnen två pumor så att de kunde delta i tävlingen. Det blev inga mästerverk direkt, men det blev pumpor med stjärnor till ögon! Dock upptäckte jag när jag kom fram till skolan i morse att många går in ganska rejält för denna tävling... Haha. En del var riktigt häftiga, men de såg ju inte direkt ut som en åttaåring gjort dem... (å andra sidan var det ju jag som använde kniven på våra pumor också, men de designade dem själva!) Jaja :) Vi hade det riktigt mysigt när vi gjorde våra pumor och lyssnade på "The Nightmare Before Christmas" soundtracket. ^^

Dagen har jag spenderat i stan. Köpte en del trevligt och läste min bok på ett fik medan jag drack varm choklad med mini-marshmallows och grädde! Det är faktiskt lite mysigt med höst måste jag erkänna, i alla fall när det inte är fullt så kallt som hemma i Sverige! ;)

I tisdags efter fotbollsträningen så fick jag en träningsoverall :) fick. Mycket trevligt :) Kul när man kommer tillbaka till Sverige och det står Royston Town FC Ladies på ryggen när man tränar ^^


9

Jag skulle aldrig kunna bli vegetarian.

Så sant. Jag har stor respekt för djur och hatar att se dem råka illa ut. Det skär i mig när jag ser en film där en djur blir skadat, mer än om det är en människa. Våld mot djur är ett ganska säkert kort för att få mig att gråta. Men! Jag älskar kött.. Kycklingrätter, tacos, grillat kött av olika slag osv. är ju så jäkla gott! om en maträtt inte har något slags kött i sig, så måste jag tvinga i mig det... Så är det.

...

Om jag hör Rolling in the Deep eller Moves like Jagger en gång till...!!!!!!!


Beautiful Autumn Days

Igår var jag in till stan igen, vädret var helt underbart! Det var väldigt mysigt att gå omkring på Cambrigde gator i min nyinköpta stickade tröja medan solen värmde och musiken strömmade från min hörlurar :) Jag fick en hel del saker köpt idag med, det är både positivt och negativt... haha ;) Köpte bland annat en väska som jag kan ha när jag ska på fotbollsträning, det är inte så proffsigt att komma med en plastpåse tycker jag... ;)

Det var väldigt mycket folk inne i stan dock. Det pågår en omröstning om vem som ska bli nästa chancellor of Cambridge University (Som jag har försått det..) + att vädret var jättebra + att det var lördag bidrog nog till att det var så många människor där! Jag gillar inte direkt när det samlas så många människor på ett ställe, det jobbigaste var när jag skulle hitta något att äta :(

Det var en väldigt trevlig dag i alla fall, även om den slutade med huvudvärk... ;) Idag vaknade jag upp utan huvudvärk i alla fall! Vi åt en god lunch, Roasted lamb and potatoes with gravy and veggies :) sedan åkte de fyra gästerna (James & Imogen och deras två barn som har samma ålder som Jonny och Caroline) som har varit här i helgen hem, men snart kom nya gäster, Joanna, tjejen som var Au pair här innan mig och hennes kompis. Konstigt att prata svenska igen helt plötsligt! ;) (Joanna är också från Sverige, hennes kompis är dock från Tyskland).

Nu har alla gäster åkte hem och imorgon är det måndag. Bara så alla vet... ^^















Feeling Inferior

Hyffsad dag idag, haft en del att göra, men det är fredag och solen har lyst från en blå himmel!

Började dagen med att skjutsa barnen till skolan och sedan Helen till doktorn (läkare... det var inget allvarligt det handlade om). Idag hade Carolines klass "Class assembly". Vilket innebär att de har ett litet uppträdande för föräldrar (och Au pair..) och de andra klasserna på skolan. Innehållet är inte så viktigt, de är söta ändå ;) Caroline var väldigt duktig och hade en ganska stor roll i det hela och jag kunde hennes repliker jag med, eftersom hon har övat i några veckor! ;)

Efter det så skjutsade jag hem Helen och barnen och sedan åkte jag till stan! Det var ett tag sedan efter som jag har varit sjuk. Vanligtvis så ska ju jag fixa tea till barnen, men jag frågade lite snällt om jag kunde få eftermiddagen ledig för jag ville hinna in till stan och fixa lite grejer och vädret var så fint och som tur var så sa Helen ja :) Fick lite saker köpt, men lär nog åka in imorgon med... ;)

Ikväll åt vi curry igen, ganska gött, men det slår inte kinesiskt! ;) Vi har förresten gäster. En kompis till Helen och dennes familj. Helen och Andrew är båda doktorer (inte läkare...), vilket betyder att många av deras vänner också är det (man träffar ju lätt vänner när man går i skolan). Så jag kände mig ganska underlägsen vid matbordet när de diskuterade latin... Haha ^^






Hedwig lives!

När jag var på väg hem efter att ha hämtat Jonathan från hans fotbollsträning var det mörkt ute och när det är mörkt här ute på landet, så kommer djuren fram.

Helt plötsligt när jag åkte på en väg med fält på båda sidor flyger en fågel förbi. Först trodde jag att det var en duva som vanligt, men när den for förbi så var jag ganska säker på att det var en uggla! En vit uggla!




Visitors

Har varit lite halvt ledig de senaste dagarna. Eftersom barnens farföräldrar och faster har varit här på besök och de har tagit dem till skolan och aktiviteter osv. :) De har frågat om det är okej med mig och jag svarade självklart ja! haha. Det tråkiga är dock att igår och idag morse så var jag väldigt trött och fick verkligen pusha mig själv för att komma ur sängen, ni vet hur det är och när jag väl har gjort det så är den svåra delen över, men när jag kom ut i köket så sa de att de ville ta dem till skolan, trevligt såklart, men de kunde väl ha sagt det lite tidigare! ;)

Igår var jag på fotbollsträning, sjätte gången tror jag. Var inte 100% frisk än, men eftersom vi bara tränar en gång i veckan så vill ja inte missa en träning! Det är höjdpunkten på veckan för mig! :D Var och kollade när de spelade match i Söndags, men de förlorade tyvärr igen.

Vill passa på att gratulera min kära syster som tog körkort igår! Grattis! :)


Wicked

Första dagen tillbaka på jobbet sedan min förkylning. Haha. Ja, men på riktigt.

Har gjort en hel del nyttiga saker, som att tvätta, hänga upp tvätt, plocka ner tvätt, städat mitt rum, dammsugat 3/4 av de rum jag ska dammsuga, ringt min bank och fixat internetbank, plockat ur diskmaskinen, sopat trägolven och skurat köksgolvet. Detta är säkert jätteintressant för alla er som läser, men jag känner mig i alla fall väldigt duktig! ;) Hade knappt tid för lunch idag! Sedan hämtade jag barnen och skjutsade Caroline till Rainbows. Rainbows är den "flickiga" varianten av scouterna här...

Jag ringde till banken ja. Haha. Jag har aldrig varit ett fan av att prata i telefon, speciellt inte när det gäller att ringa upp någon, ännu värre är det om det är någon jag inte känner. Det var nästan en fobi förr, men nu är det helt okej. Hade ju aldrig fallit mig in att ringa någon jag inte känner som dessutom skulle prata engelska för några år sedan! Det gjorde jag idag alltså och han som svarade var skotskt... Haha. Det blev den ultimata hörförståelseövningen så att säga ;) Men det gick bra, tror jag... O.o

Johanna, min vän, har fixat biljetter till henne och mig till den 31 Mars. Till vad? Warner Bros. Studio Tour London. Vi ska alltså få gå bakom kulliserna på Harry Potter-filmerna i princip! :D Så till våren kommer Johanna på besök! :)


Let the Day Surround You

Wild Child - Enya





Ever close your eyes.
Ever stop and listen.
Ever feel alive.
And you've nothing missing.
You don't need a reason
Let the day go on and on.












Bilderna tog jag runt åttatiden på morgonen den första oktober i år.

Morning has Broken

Morning has Broken - Cat Stevens











Bilderna tog jag runt sjutiden den första oktober i år.

Morning

Morning - Grieg















Bilderna tog jag runt sjutiden den första oktober i år.

Syster

Idag fyller min lillasyster 18 år. Hon är alltså myndig nu och snart har hon tagit körkort och till sommaren tar hon studenten. 18 år är åldern för vuxen. Emmy har vuxit upp, men! Hon är kommer alltid vara min lillasyster! Min allra käraste syster. Det må vara sant att jag bara har en syster, men hon är också en av mina bästa vänner, med henne kan jag verkligen prata med allt om!

Jag saknar dig Emmy! Önskar jag kunde dela din dag med dig, men om tre veckor är du vid min sida igen! Och då kan vi fira!

Jag älskar dig




Still Ill

Yes, fortfarande sjuk, men jag mår bättre än igår, det var ett rent helvete, speciellt natten. Fick ingen sömn alls, för när jag väl somnade (två gånger) så var det bara någon minut för jag vaknade hastigt upp av att jag inte kunde andas! Det var en väldigt läskig känsla, för det var inte så att det var tätt i näsan som gjorde det, jag kunde inte andas geonom varken munnen eller näsan! Jaja, det gick bra och jag är på väg mot friskare tider! Helen och Andrew har varit väldigt schysta under den här tiden och underlättat så mycket de har kunnat.

Men nu kan jag sova i alla fall och det är viktigt. :)

Jag har i alla fall lyckats rädda en del av mitt innehåll jag hade på min externa hårddisk! That is good news, men en del är gone forever.. För er som råkat radera något av misstag eller hamnat i samma situation som mig, så tipsar jag om Recuva. Det är gratis och det fungerar, men det tar en jävla lång tid, men det är det värt.

Illness

Så, nu är jag också sjuk. Det började med Jonathan i Lördags, igår Andrew och idag jag. Helen ska skatta sig lycklig att hon är i Nottingham just nu... ;) Caroline ligger lite risigt till..

Jag hade planer för dagen, jag skulle städa och fixa, men istället har jag sovit...

Hade planer för igår också, men de gick ikras för att Jonathan stannade hemma en dag till. Jag skulle ha besökt ett par här i byn för att visa dem mina bilder och senare lägga upp dem på byns hemsida, men istället var jag hemma med Jonny, men vad kan man göra, folk blir sjuka och nu är det min tur. Jag gick i alla fall på träning igår, även om jag tänkte skippa den ett tag eftersom jag var så jäkla trött., men jag är väldigt glad att jag inte gjorde det, för det var jättekul och skönt! :) Känns alltid lika bra efteråt, jag ska helt enkelt spela fotboll :) och jag tror jag har hittat ett riktigt trevligt lag :) Och jag ska snart skriva på så fort papprena kommer med posten :)

Ska försöka krya på mig. Hemma kunde man ta ett par dagar ledigt från skolan och bara fokusera på att bli frisk (även om det betyder mycket arbete när man kommer tillbaka) men här är jag ganska så illa tvungen att skjutsa barnen till och från skolan tex och fixa mat till dem.

Om det är någon som vill känna sig snäll, så skulle det inte skada om man hittade en chokladkaka i posten inom en snar framtid! ;)


Evening in Cambridge






A day home with Jonny

Jonny har varit hemma sjuk idag. Hostar illa och har en infektion i örat. Han har varit väldigt pigg dock så det blir nog skola imorgon. Skönt tycker jag, för jag har lite saker jag måste göra och han har varit väldigt rastlös hemma idag! Det var inte så bra tajming att han blev sjuk nu, eftersom jag har en hel del bilder som jag måste redigera tills imorgon! Så det är det jag gör nu (ja, när jag inte skriver detta...).

Ja, jag sitter i ett av 6 rum i huset, med två stycken som pratar väldigt mycket för dem själva. Haha. Men det är socialt antar jag ;)

Jag har vanligt vis inte så mycket bacillskräck... Men när ett barn är sjukt, men rinnande näsa, hostar slem och så vidare och samtidigt är ganska kramsjuk så blir väen jag lite rädd att jag snart är lika sjuk jag... Haha, men inte så seriöst :) Men jag har sagt åt Jonny att tvätta händerna ett antal gånger idag...

För ett år sedan befann jag mig i Mora, Minnesota USA... Jag saknar det.


Why, what, who?

Who is he? why is he doing that? What is that? What's it for? What is happening? When are they coming? Are they goddies or baddies?

Att titta på film med Jonathan är värre än att titta på film med Elin! Haha, nej Elin jag älskar att titta på film med dig! (du var värre förr! ;) ) Jonathan kommenterar allt som händer. Inte bara film, om man spelar fotboll eller bordstennis är det samma sak! Han skulle bli en bra sportkommentator i framtiden :)

Vi har tittat på första Star Wars filmen ikväll, Star Wars IV. Jag är inget fan av de filmerna, men jag tänkte ge dem en andra chans ;)

Lika bra väder idag med, börjar det bli tjatigt? ;) Inte för mig i alla fall! I'm loving it! Har gått på en promenad, gick mest i skogen för där fick jag en del svalka! ;)



6.30

Så tidigt gick jag upp idag. Ja, jag är ledig på helger. Varför? För att jag är fotograf. Det har varit så sjukt bra väder de senaste dagarna och igår fick jag idén att gå upp tidigt och fota soluppgången. Jag var tveksam på om jag verkligen skulle klara av att gå upp, för när jag väl har somnat är det värsta som finns att komma ur sängen, men jag klarade av det och jävlar vad glad jag är för det. Det var ett av det vackraste jag sett. Såg förrutom den ytterst fina soluppgången också en räv och en kanin :) och ekorrar, men dem ser man hela tiden ;)

Jag gick en promenad på två timmar och var alltså hemma igen 8.30, då åt jag en snabb frukost och sedan stupade jag i säng igen! Åtehämtade mig och runt ett tog jag bilen till Cambridge. Gick mest omkring och njöt av värmen, men det var lite kaotiskt eftersom stället var fyllt med turister! De säljer färska fräscha frukt/bärsmoothies på marknaden, så de var bra att svalka strupen med :) Blåbär och hallon + jordbugg och banan. Så gött OCH nyttigt! ;)

Trött och varm bestämde jag mig för att det fick räcka med stadsmiljö för dagen och åkte hem och där var det snart dags för grillat! Men innan det spelade jag, Jonny och Caroline lite fotboll ^^

Det är min dag och den har varit JÄTTEBRA, men nu är jag sååå trött.

- Fler bilder från min morgonpromenad kommer att komma -





The last day of September

Imorgon är det Oktober. Fast det kan inte stämma, för idag var det lika varmt som igår, det vill säga 28 grader i skuggan! Helt jäkla underbart, hoppas på fortsatt fint väder, men jag vet att det inte kan pågå förevigt... Skönt är det i alla fall.

Var ute på en kvällspromenad och till och med efter solen gått ner kunde jag gå i kortärmat! Det var en jättefin kväll. Det är skönt att vara ute och gå ensam, speciellt med musik. Jag kan gå i min egen takt, stanna och ta kort när jag vill, hur jag vill. Musiken jag lyssnar på när jag är ute och går varierar med humör, väder och plats. När jag har varit ute och gått den senaste tiden här i Eversdens i England har det blivit mycket Lord of the Rings soundtrack. Det passar väldigt bra. Fantasin kan springa iväg lite med en ibland dock... ;)

May it be - Enya (Lord of the Rings)
Samwise the Brave - Mask (Lord of the Rings)







RSS 2.0