Saturday

Hela veckan längtar jag till helgen, men när helgen kommer så är jag otroligt uttråkad... Jag kan inte sova ut, eftersom jag blir väckt den vanliga tiden av att familjen får upp och äter frukost (inte i lugn och ro...) och jag kan inte sätta på musik på högsta volym som jag brukar göra när jag är ensam hemma och restan jobbar eller är i skolan och jag kan inte träna med TV;n som redskap och på senaste tiden har det regnat varje dag så att gå ut på en promenad var inte bästa idén. Jag gick ut på en promenad dock, men det var geggigt och blöt och blåsigt och kallt. Kan inte heller titta på någon serie eller film eftersom jag har skickat hem det mesta eller sett allt redan och jag kan inte åka in till stan eftersom jag försöker att spara mina pengar, MÅSTE spara mina pengar...

Muntert blogginlägg? Jaja... 6 veckor kvar till sommar och Sverige :) hoppas vi får finare väder här snart igen, det blir tufft om det är 6 veckor av regn.

The Drumbeat Carries On


UNICEF

"Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.

Jag skulle gärna ta mig an uppdraget, men eftersom jag inte kommer loss så publicerar jag den här bloggposten istället. Då vaccinerar jag nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är också bra.

Jag är med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser  till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj"


Eight Months

Idag är det åtta månader sedan jag flyttade hit. Mars gick fort förbi eftersom jag hade många besök. Emmy, Johanna och Elin var alla här och lyste upp tillvaron. Nu har jag inga fler inplanerade besök så jag ska fokusera på mig själv och njuta av den sista tiden här så gott jag kan :) 52 dagar kvar tills jag tar flyget hem till Sverige igen! 41 dagar kvar till jag fyller 20 år! 20 år är väl en ganska big deal och så ska jag fira den utan mina närmsta vänner och familj för första gången? märkligt, men jag får göra det bästa av situationen.

Sista officiella fotbollsmatchen i England (fast man ska aldrig säga aldrig...) spelades i söndags och tyvärr blev det en förlust och vädret var skit, men, men det har varit otroligt kul att spela fotboll i detta laget så det spelar mig ingen roll att vi inte vann! :) Två fester kvar med laget att se fram emot i alla fall :) Priser och sådant ska delas ut, spännande ^^ Blev också inbjuden till en bröllopsfest, men då är jag inte i England längre, så det var ju lite synd. Vi ska ha uppehåll, så ingen träning på några veckor vilket jag tycker är dötrist! Tisdagkvällar brukar ju vara veckans höjdpunkt! När jag kommer hem till Sverige igen har ju säsongen precis börjat, så jag vill ju fortsätta träna för dens skull också.

Vädret har inte varit suveränt på senaste tiden, glad att jag nöjt så mycket som möjligt av de dagar vi hade 18 grader och vacker himmel! men vi har ingen snö i alla fall ;) än...


Instead of catching a break, I caught a cold...

I torsdags jobbade jag min sista dag på ett bra tag (hade jag gått i skola hade en vecka inte varit någonting, men det längsta och enda "lovet" jag har haft innan detta var över jul, två veckor), så jag kan lugnt säga att jag längtat efter påsken. Igår började min ledighet och kommer hålla i sig nästa vecka och ikväll kommer min syster Emmy på besök igen. Jag har sett fram emot det och gjort planer och varit gla, men så fort jag jobbat min sista dag innan semestern så blir jag sjuk... FML.

Fjärde gången jag är sjuk under min tid här i England... Brukar bara vara sjuk en gång per år... men det blir väl så när man är runt en massa barn. Första helvetesnatten är i alla fall avklarad och det brukar bli bättre efter den. Peppar, peppar ta i trä.

Ja, men gla påsk då. Ja ä int bitter.

Warner Bros. Studio Tour London - the Making of Harry Potter

Här kommer några av mina bilder från mitt och Johannas besök på "Warner Bros. Studio Tour London - the Making of Harry Potter" den 31 Mars (Öppningsdagen!).

Lite kort om vad jag tyckte: Det var väldigt häftigt, jag har nu rört (lite olydigt sådär, haha) vid mattan i Gryffindors "vardagsrum"! Jag har till exempel sett Sorteringshatten, Privet Drive 4, en Mandragora och de vises sten med mina egna ögon. Jag älskar film och önskar att jag kunde ha varit en del av filmmakandet. Att få vara med bakom kuliserna på Harry Potter filmerna vore en dröm, men nu är ju det lite sent och detta är det närmsta jag kan komma och det är ganska nära! Det var öppningsdagen och jag förberedde mig på kaos, men det var inga problem, under touren fick man plats och kunde se allt, förutom om man ville testa på att flyga kvast, då fick man vänta i 40-60 minuter, så det skippade jag och Johanna. De sägs dessutom att det är väldigt obekvämt ;) Vi testade Butterbeer såklart, som jag har velat testa i ungefär 10 år! Det var... intressant. Haha. Om ni får chansen så tycker jag att ni som gillar Harry Potter eller film överhuvudtaget, ska besöka Leavsden och Warner Brothers studio tour, jag ångrar mig inte!

Copyright © Anna Maria Louise Holm


The Great Hall


Gryffindor's Common Room


Dumbledore's office


The Burrow


Potion making classroom
Hogwarts - School of Witchcraft and Wizardry!


Butterbeer...Efter Studiotouren så hade det annordats ett röda mattan event eftersom det var öppningsdagen och självklart stannade Johanna och jag kvar på den! I början kunde jag bara tänka på hur ont jag hade i benen och hur tråkigt det är att vänta, men så helt plötsligt fick jag syn på Eddie Redmayne, killen som spelar Jack i the Pillars of the Earth och då blev jag alldeles till mig, haha. Så när jag sedan fick se Rupert Grint (Ronald Weasley), Tom Felton (Draco Malfoy), David Thewlis (Professor Remus Lupin), Evanna Lynch (Luna Lovegood), Alfred Enoch (Dean Thomas) och Bonnie Wright (Ginny Weasley) glömde jag ganska snabbt bort allt jag klagat på ^^

Johanna

I förrgår åkte Johanna tillbaka efter att ha varit här i några dagar. Vi har hunnit med en hel del! :)

Hon anlände med buss i Cambridge Torsdag förra veckan (29/3-2012) och efter att ha virrat runt ett tag så hittade jag henne och tog med henne till Nando's. En restaurang som alla mina besökare har älskat och jag är helt tokig i! Kommer verkligen sakna Nando's när jag flyttar tillbaka till Sverige och hoppas lite naivt att det kan komma till Sverige en vacker dag, helst till Borlänge också...

På fredagen hade Johanna tyvärr en hemtenta, men medan hon spenderade tid vid datorn, passade jag på att träna. Efter det tog vi en kort vända in till stan och kom nästan försent till skolan när vi skulle hämta barnen, men det gick bra ;)

Lördagen var dagen med stort D! Det kunde ha gått ganska illa om jag inte frågat Johanna, när jag kört ungefär en halv kilometer hemifrån om hon hade med sig biljetterna... Men efter att vi i smått panik åkt tillbaka och hämtat dem gick allting bra och efter ungefär en timme var vi framme i Leavsden och skulle besöka; Warner bros. Studios, the Making of Harry Potter! En händelserik dag som jag sent kommer glömma! När vi var på väg hem från Leavsden så stannade vi i Royston och åt på Kinarestaurang. Jävligt god mat måste jag tillägga...

På Söndagen var det dags för näst sista matchen för säsongen för Royston Town ladies och Johanna hade tur, hon fick se en väldigt spännande och intensiv match som vi också vann med 3-2! Fint väder och otroligt kul att spela just den dagen! Senare åkte vi för att äta middag och gå på bio, Nando's igen och filmen var "the Hunger Games". Nu måste jag bara läsa böckerna ^^

På måndagen var det dags för att utforska Cambridge mer utförligt och självklart blev man lite fattigare... Vi avslutade dagen med att käka middag på Pizza Hut! På tisdagen var det dags för Johanna att åka hem och det kändes som att dagarna gått väldigt fort!

Tack för besöket Johanna!
Vår!


Cambridge


Nando's!
Jag spelade Mittback: #5


Pizza Hut: kyckling, ananas och en massa mozzarellaost...RSS 2.0