FML

Igår hade vi vår första föreläsning. Grafisk Introduktion och Illustration heter kursen och den kan nog bli ganska intressant. Efter föreläsningen fortsatte nollningen, bland annat så blev det skattjakt på kvällen. 10 ting skulle samlas in åt JF (speciella Maasar). Bland annat en person som är 165 centimeter. Jag är knappt 164 centimeter så det fick bli jag, ingen annan var i närheten. Det var inte bara att lämna fram ett föremål, utan man skulle presentera sakerna kreativt, så för att impa lite och köra på temat (rymden) så moonwalkade jag fram (så gott det gick på gräs...) och sedan stod jag yttepyttelite på tå och jag kan säga att det slutade med att Grafisk Design vann den tävlingen ;)
 
Idag stod det föreläsningar mellan 10-17 med en timmes lunchrast på schemat, det var tur att vi fick sluta nästan en och en halv timme tidigare annars hade nog min hjärna förvandlats till gelé... Ikväll var det smygsittning, men den gick inte jag på eftersom jag gick på träning istället. Det ångrar jag.
 Allt är frid och fröjd fram till träningens start, men circa 20 minuter in i träningen får jag en spricka i läppen, det skulle vara mer hardcore om det inte var jag själv som förorsakade blodspillet... Men, jag körde på. Det regnade nästan konstant i olika mängder under träningen, men när det vi bara hade några minuter kvar kom hällregnet. Det öste ner något kopiöst! Jag skulle inte ha blivit blötare om jag så hade huppa i älva! Jag cyklade hem i spöregnet, ur brunnar bubblade vatten upp och pölar döljde hål i vägen... Fuck my life tänkte jag, men det blev värre. Trött, blöt och kall kom jag hem, men... dörren var låst, alla dörrar var låsta. Javisstja, pappa är på födelsedagsfirande. Jag har ingen hemnyckel och ingen mobil på mig. FUCK MY LIFE. Jag gick fram och tillbaka och funderade på vad fan jag skulle göra. Det slutade med att jag gick över till min granne, som dessutom är en gammal lärare till mig. Jag fick låna telefon. Tror ni pappa svarade? Nej. Jag lämnade ett meddelande och medan jag väntade på pappa, så duchade jag och fick fika på te, hemaodlad gurka och kakor iklädd handduk och (världens mjukaste) pläd i min gamla lärares hus. Surreal... Tillslut ringde pappa tillbaka och sen kom han med lite kläder och allt löste sig.
 
Det är tur man har schysta grannar och Tack pappa för att du kom hem och gav mig kläder!
 
Imorgon är en ny dag. Imorgon är det match. Imorgon ska vi vinna!
 

Fångarna på Mångatan

Andra dagen av Nollningen är avklarad. Jag började dagen med att möta upp Elin på skolan för att käka brunch innan hon skulle ha lektion och jag skulle fotograferas för att få ett passerkort. När alla fotograferas gick jag omkring på kupolen med tre trevliga tjejer, ungefär tills det var dags att samlas utanför tenoren för fortsatt nollning. Det var dags för "Fångarna på Mångatan". Mångatan är en "gata" i Jacobsgårdarna där många studenter bor och detta var alltså en tävlingslek som liknade Fångarna på fortet. Mitt lag gjorde ganska bra ifrån sig, men tyvärr var jag tvungen ("tvungen") att lämna dem i sticket för att dra på fotbollsträning.
 
Imorgon börjar skolan alltså. Vår första föreläsning börjar 10.00 imorgon. Har inte full koll på vad den handlar om... haha. Det visar sig ;)

Don't talk about moonshine, don't talk about white wine.

 

N0llan

Då har man gjort sin första dag på Högskolan Dalarna. Jag skrev att det kändes lite som om att börja ettan när man var 7 år... Den känslan förstärktes när jag spenderat halva dagen med att gå i ett led två och två, hand i hand ^^
 
Första dagen på Högskolan var inte så jobbig och läskig som jag hade befarat. Började dagen med upprop (registrering) och information från lärare, vilket pågick i några timmar. Efter lunch gick vi alla nya studenter (nollan) till Galaxen i samlad trupp och där fick vi höra på lite mer tråkigt folk som pratade.. (ja, förlåt, men det var tråkigt, dålig engelska + knagglig svengelska och folkdans...). Efter det började "introduktionen", nollningen alltså. Vi sjöng usla sånger och mindre usla sånger. Usel och mindre usel är de enda betygen man kan få av Maasarna (Maas är en människa som nollar på Högskolan Dalarna.). Vi lekte namnlekar och annat kul och mindre kul. Dagen slutade på en fest på Mångatan. De trängde in minst två program i en lägenhet typ och då är man alltså ca. 50 pers i ett program... så det blev lite väl trångt, so I called it the day och cyklade hem. För att få åka hem från nollningen måste man be en Maas om lov och är de kväll måste en Maas följa med Nollan hem, men när de frågade vart jag bodde och de började fundera på vem som skulle följa med sa jag; Jag är nykter, jag har cykel och jag kommer från Borlänge. Det funkade, de lät mig åka själv. Visst är det bra att de tänker på säkerhet, men... jag kände att jag kunde fixa det själv, onödigt att dra iväg någon från en fest, bara för att jag drar. ^^ Anyway.
 
Mest nevös inför denna dag var jag för det här med att träffa nya människor, men det gick bra :) Hängde speciellt med tre tjejer som alla hade kommit långväga för att plugga i Borlänge. Det var lite skönt, för då var jag den som kunde lite mer ;) De verkar trevliga hela bunten på programmet i alla fall. Åldern ligger mest mellan 18-22 men de fanns några äldre.
 
Imorgon ska vi fotograferas för att få passerkort till skolan och sedan fortsätter nollningen. Ska träffa Elin (som går andra året på Grafisk Design och är min bästa vän) innan fotograferingen för att snacka lite ^^ Ska vara med så mycket jag kan på nollningen imorgon, men har fotbollsträning på kvällen och den vill jag gå på, så jag får se vad jag hinner med.
 
God natt.

Högskolan Dalarna

Imorgon börjar jag skolan. Ja, det känns nästan som om att jag är 7 år och ska börja ettan... Grafisk Design på Högskolan Dalarna är vad jag ska gå de närmsta tre åren. Första gången som jag inte känner någon när jag ska börja plugga på en ny skola. Nervös? Ja. Men klarar jag av att flytta till ett annat land helt själv och börja träna med Royston Town FC utan att känna en kotte, så ska väl detta gå vägen!
 
Om man inte vore så jäkla blyg... men, men, jag har blivit lite bättre på att vara social tack vare min tid i England i alla fall.
 
Får se hur nollningen blir också. Jag är inget stort fan av sånt där, jag tycker att det vora bättre om man spelade fotboll eller brännboll för att lära känna varandra, att springa omkring på kupolen och sjunga pinsamma visor är inte my idea of fun... Men man får väl ställa upp, de säger ju att det är bästa sättet att lära känna folk.
 
Som Agnes så fint uttryckte det, så hoppas jag att may the odds may be ever in my favor. ^^

Kändistätt

OMG!! Idag såg jag Björn Ranelid och Ulrik Munter! Fattar ni! Båda två på samma dag! Alltså, hur kan man ha sån tur!? Gud, jag darrar bara jag tänker på det!
 
Juust kidding. Haha
 
Seriöst. Såg båda två på kupolen idag. Han är fan lika orange i verkligheten som på TV...
 
Anyway. Spenderat dagen med Agnes. Har Videochattat med syrran som befinner sig i England också :) Jag älskar dig Emmy, du är jätteduktig!
 
Igår var jag hem till Johanna och fikade. Hon är så där duktig och flyttar till Uppsala på Måndag för att plugga. Så Agnes bor i Malung på vardagarna, Emmy bor i England och Johanna i Uppsala... Stop leaving me! ^^ skämt åsido är det en jäkla tur att min käre vän Elin bor kvar i Borlänge fortfarande (än så länge..).
 
Match imorgon mot Mora, i Mora. Vi får se hur det går.
 
Resten av kvällen skall jag spendera med familjen Stark.

Time Flies

Vänster: 18 Augusti 2011, en sista kram med syrran innan jag tar flyget till England för att bli au pair.
Höger: 23 Augusti 2012, en sista kram med syrran innan hon tar flyget till England för att bli au pair.

"Me and Emmy goes together like peas and carrots."

Imorgon flyttar min syster till England. Älskade lillasyster följer i storasysters fotspår, men är ändå på väg mot egna äventyr! Hon ska flytta till ett ställe nära Bristol i sydvästra England för att vara au pair i ett år i en familj med tre barn och tre hästar.
 
Självklart ska det bli skönt på en del vis att hon flyttar. Inte behöva bråka om badrum eller musikvolym till exempel ^^ men jag kommer sakna henne. Hon är inte bara min syster hon är också min bästa vän. Vi kan prata om allt och hon finns alltid där för mig. Hon ska vara borta i ett år, men det betyder inte att vi inte kommer att ses! Jag ska självklart åka och hälsa på och då passa på att hälsa på min familj i Cambridge :)
 
Idag umgås vi. Jag, Emmy och pappa. Sista dagen tillsammans på ett bra tag! Vi kör engenkomponerat så ska det låta ^^ Jag ledde första omgången, då vann Emmy mot pappa, med 2 poäng. Emmy tog ledningen när det kom till att veta vilken TV-serie eller film en viss låt hör till ;)

Imorgon packar vi bilen och åker vid nio till Västerås. Det blir nog en känslosam dag.
 
Jag älskar dig.

Frustration!

Har hela veckan tränat på alla möjliga sätt. Löpt i Mellsta, cyklat överallt, spelat/tränat fotboll och gått på promenader. Har inte haft några problem med mitt knä och min åkomma (löparknä). Ikväll, efter en dag med mamma och en massa ätande cyklade jag till Mellsta för att springa 5km, det gick jättebra, tills jag hade cirka 400 meter kvar... Då kommer varningssignalerna och jag börjar gå, men det var försent. Haltade mig fram till cykeln. Smärta både i knät och i hela mig för jag blir så frustrerad och ledsen. Jag förstår inte varför... Jag ska väl vara glad för att knät höll när jag spelade match igår. Spelade yttermittfält för kanske tredje gången någonsin och jag är hyffsat nöjd över min prestation :)

Nu cirka tre timmar efter min löprunda känns det mycket bättre i knät, så jag gjorde rätt i att sluta när kroppen sa till. Det var intressant att cykla hem med bara ett dugligt knä dock.

Väldigt intressant inlägg, kanske inte, men jag behöver ventilera mig, detta är sååå frustrerande!

Prisa Gud! Här kommer skatteåterbäringen!

Tre dagar i sträck med sommarväder och idag fick jag post med glada besked! Skatteåterbäring! Wihoo! Har legat på minus länge nu, så det kom väldigt lägligt! Ska ju köpa en del kurslitteratur när jag börjar högskolan (Grafisk Design) och så vidare. Så, sommarväder och skatteåterbäring när man minst anar det, finns det en gud?

Haha.

Filipstad

Hela förra veckan spenderades i Filipstad, i bästa vännen Elins stuga. Trevligt, trevligt. Vädret var som det har varit hela sommaren så det var ju ingenting att hurra för, men vi hade det bra ändå :) Jobbade lite åt hennes pappa i skogen, löste en herrans massa korsord, tittade på OS, käkade kräftor och grillat, var till Karlstad på en dagstripp, kikade på serier och kastade pil. Var faktiskt ut på en springtur också... På en av de dagarna vi inte var ute och jobbade och svettades, fick jag ett sånt obehagligt spring i benen, att jag var tvungen att göra något åt det tillslut... Börjar fundera på om jag har nån slags restless legs syndrome, har hela livet haft problem med att sitta still (fast jag är ganska så väldigt lat)... haha.
 
Idag var jag på Vallen och det var trevligt eftersom Brage vann denna gång! äh, det har varit kul att hjälpa till varje gång, men det är självklart mycket roligare när Brage spelar bra och vinner! Detta var dock sista gången jag och syrran var där tillsammans och hjälpte till. Nästa (NÄSTA!) vecka åker Emmy till England för att vara au-pair i ett år. Har inte förstått det riktigt än tror jag... Idag fyllde vår katt Måns sju år, vilket tydligen är 51(!) i människoår. Den 27 Augusti börjar jag högskolan, första gången jag börjar en nya skola utan att känna någon... Vart fan tog denna sommaren vägen!?
 

Sentimental

Jag har inget minne kvar på min laptop, vilket tvingar mig att gå igenom alla mina bilder och rensa ut en hel del och jag passar samtidigt på att göra säkerhetskopior på de viktigaste (Jag har tagit fotografier på en seriös nivå i lite mer än fem år och det är första gången jag tar tag i saken på riktigt och skapar en back-up...). Just nu rensar jag bland bilderna jag tog under min tid som Au-pair i England. Bilder på Caroline och Jonathan gör mig både glad och ledsen. Jag saknar dem när jag tittar på bilder där de är som bäst, glada och busiga. Bilder från fotbollen ger mig också blandade känslor. Jag är så otroligt tacksam över att ha fått spelat med Royston Town FC en säsong och jag saknar det gänget något otroligt! Samtidigt som jag saknar det, är jag också glad att jag är hemma, men en del av mitt hjärta kommer alltid att finnas i Cambridge, England. Så är det bara.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0