Sunderland - Swansea

Den 21 Januari befann jag mig i Sunderland med min pappa och självklar var vi där för att kolla på fotboll och denna gången så vann Sunderland! :D 2-1 slutade matchen. Kan tyvärr inte skryta om att de spelade en fantastiskt bra match... men de vann i alla fall! och Sebastian Larsson spelade väldigt bra ;)

Stadium of Light:Stokoe-statyn (Han var tränare när Sunderland vann FA-cupfinalen 1973)


Stokoes fot... Äh, bilden är snygg, okej?! ;)


Notera Sverigeflaggan i övre vänstra hörnet ^^
MÅL!!


Det blåste jävligt mycket i Sunderland, kallt var det och en hel del skräp flög in på planen...


Detta resulterade i det andra målet!


:D

I don't like it when the bathroom is occupied...

Speciellt inte när det är det av en stor spindel!

Trust me, he was big.

Elin was here

Innan jul så kom Elin på besök, det var första gången jag sett henne på fyra månader! Hon kom den 16 december och  sedan åkte vi hem till Sverige tillsammans den 21 december.

Jag hämtade henne på stansted och från och med det till att vi somnade var det konstant snack. Två bästa vänner som inte träffats på fyra månader har en del att säga! Det var FF. Helen och Andrew var på julfest, så jag och Elin hjälpte barnen i säng efter det att barnvakten gått och sedan käkade vi pizza och tittade på Sherlock Holmes (Sherlock Holmes blev nästan temat för hennes besök, för vi såg också TV-serien Sherlock och så gick vi på bio och såg den ny Sherlock Holmes filmen; A game of Shadows och så kallar vi varandra Sherlock och Watson...).

Dagen efter, en lördag, tog vi tåget in till London och hade en kanon dag där! Vårt första mål var Camden Stables Market (som är mitt favoritställe i London, missa inte det om ni ska till London!) och där åt vi go japansk street food och köpte finfina småkistor och annat häftigt krimskrams! Vi var också till Hyde Park och under juletiden så hålls en marknad där som kallad Winter Wonderland. Trevligt, men kallt och ruggigt.

Resterande dagar spenderade vi med att åka in till Cambridge och spatsera gatorna där :) Väldigt trevligt och vi åt självklart på Nandos! ;)


Glad Elin i Camden Stables Market


En stjärna på Winter Wonderland i Hyde Park


Karusell i Hyde Park


Elin med en Frappuchino från Starbucks innan vi skulle på bio


Nandos!!!!


Vi stötte på träd som blommade... i december!THE GAME IS OFF

I repeat, the GAME IS OFF!

Fick ett sms tidigare idag att dagens match är inställd, pågrund av att planen är stelfrusen. Här är det inte så kallt just nu, så jag har svårt att se det... men jag klagar faktiskt inte. Har inte varit så pepp på att spela match idag. För det första så missar jag söndagens roast dinner varje gång... ;) och för det andra så skulle det ta minst en och en halv timme att åka till matchen + att jag inte visste hur jag skulle ta mig dit. Och så gillar jag att sova... Varför jag inte sover nu, när klockan faktiskt är 11.00 i England? Jävligt bra fråga.

Annars då? Läst ut en till bok, Grottbjörnens folk och är nu inne på Lee Evans självbiografi; The Life of Lee.

Visitor? Visitas? visitasitos?

Om en vecka kommer jag få besök! Happy face! Vem är då den lycklige som kommer på besök?
*Trumvirvell* Pappa!

Yes, det är andra gången han kommer hit och självklart ska vi gå på fotboll igen ;) Förra gången gick vi på en av Sunderlands bortamatcher. Vi tog bilen till Norwich och tyvärr förlorade Sunderland... men denna gången ska vi ut på större äventyr, då vi åker ända upp till Sunderland för en hemmamatch på stadium of light! Exciting stuff! Tyvärr missar jag själv att spela en match, men det blir ju bara ytterligare en anledning för pappa att komma tillbaka någon annan gång :)

På tal om min pappa och om Sunderland. Jag och min syster köpte bästa julklappen till pappa iår; Sunderlands matchtröja! Köpte den när Emmy var på besök och vi har väntat länge på att få ge honom den, men det var helt klart värt väntan!


Lord of the Rings

Jag har en bucket list, den är inte särskilt formell, men jag har några saker jag vet att jag vill göra innan jag dör. För er som inte vet vad en bucket list är så är det helt enkelt en lista med saker man vill göra innan man kolar vippen (Fy vad ful omskrivning...) Att läsa Sagan om Ringen är ett av mina mål. Igår, den 10/1-2012 läste jag ut J.R.R Tolkiens Lord of the Rings och jag är mäkta stolt över mig själv.

Jag började i mitten på oktober och har sedan dess läst i perioder, läste nästan ingenting i December, var sjuk och hade besök och stack hem till Sverige, men nu är jag tillbaka och har jag alltså läst ut den. Jag är glad att jag gjorde det, men det är en väldigt seg bok måste jag tyvärr säga. Tyckte att det var kul att jämföra med filmerna (som jag är nördigt tokig i) och det finns många skillnader. Peter Jackson, Fran Walsh och Philippa Boyens har gjort ett riktigt bra jobb med att omarbeta boken till film i alla fall även om det finns många avböjelser, men som film fungerar det mycket bättre än om man hade gjort filmen rakt efter boken (det hade nog inte ens varit möjligt). Men så brukar det vara för mig också. Ser jag filmen innan jag läser boken så föredrar jag filmen och vice versa.

Men ska jag vara ärlig så kommer jag inte ihåg så mycket av det jag har läst. Det är väl inte så konstigt när det tar så lång tid att läsa en bok. Plus att jag har grymt dåligt minne...


Sigh...

Det bor fem personer och en katt i huset där jag bor just nu. Denna katt ha jag berättat om förr. Han är en väldigt trevlig katt, men inte särskilt smart... Idag var han riktigt "naughty". Han kom inspringandes efter att ha varit ute i regnet och vad jag tror ha spenderat en tid med att fajtas med en annan katt i buskarna. Så han var alltså inte särsklit ren... först bad han om mat, men när han förstod att det var en lost cause, så forsatte han med snabba steg in på mitt rum. Oh no! Jag släppte allt jag hade och rusade in efter honom, men jag kom försent... Han hade redan lämnat fina, bruna tassavtryck på mitt vita lakan och lagt sig ner på mitt täcke... Så, jag tog helt enkelt tag i katten och satte ut honom och slängde sedan in sängkläderna i tvättmaskinen... Fun stuff.

Kattens smuts går jag att tvätta bort i alla fall (peppar peppar, ta i trä), men min nagellacks och färgpennsfläcker däremot (som dessutom är svarta) sitter som sten...
Hurroo Hurroo


Scary

I am now back in England. Kom hem ungefär 22.00 engelsk tid och började resan till Arlanda 12.30 svensk tid. Önskar dock att jag hade åkte en timme tidigare... Jag höll alltså på att missa mitt flyg! Jag är en sådan person som ytterst sällan kommer försent! En gång när jag försov mig i skolan och missade ungefär tre lektioner, så sa en av mina strängaste lärare att jag förtjänade det, en sovmorgon alltså. Men på väg i bilen närmade sig sista check-in-tiden skrämmade snabbt och jag erkänner att jag körde alldeles för fort mot slutet... vi kom fram ungefär 15.20, sista tiden var 15.25, utan att krama om min syster sprang jag in så fort jag kunde med två väskor på hjul, ni kan tänka er hur lätt det var! och så ställer jag mig i kön... 15.22, 15.23, 15.24 och 15.25... Jag hann inte fram. Jag vinkade till en flygplatstant och frågade med tårar i ögonen om jag var för sen och hon svara, nej, inte alls, ditt flyg är 20 minuter försenat! KAN NU FATTA HUR LÄTTAT JAG BLEV?!?!? Jag checkade in min väska och ringde Emmy så att hon kunde komma in och vi kunde säga hej då på riktigt.

Flygresan tog väl sedan ungefär två och en halv timme, vilket jag spenderade med att läsa och halvt sova och lyssna på musik, samma sak gjorde jag sedan på den en timmes långa tunnelbaneresan till King's Cross och den lika långa tågresan till Royston där Andrew hämtade upp mig.

Det var en väldigt läskig känsla att inse att jag skulle missa ett flyg, sånt händer ju bara på film! Men nu är jag här igen och jobbar imorgon, så god natt!

Gott nytt år

2012... Året jag fyller tjugo... hmm.

Det var ett tag sedan jag skrev i bloggen, men jag har varit ganska upptagen de senaste veckorna. Elin kom till England den 16 December och den 21 åkte jag hem till Sverige! När jag har varit hemma har jag inte riktigt känt för att skriva i bloggen, har försökt att umgås med vänner och familj :) Imorgon (3 Januari) är det dock dags för mig att åka tillbaka till England och familjen Lovatt. Blandade känslor såklart. Jag älskar Cambridge, staden och fotbollslaget jag spelar med, men det är fortfarande att åka tillbaka till ett jobb och ett ställe utan mina vänner.

Julen var trevlig och nyår lika så, jag har fikat med Elin och Johanna och spelat kort med Agnes och Emmy, jag tränade lite inomhusfotboll med Islingby damer och jag har haft filmkväll hemma hos Elin. Det har alltså varit ungefär som vanligt, som ett jullov i skolan, men nu ska jag tillbaka till min nya verklighet.


Elin i Camden, London


Emmy och jag tittade som vanligt på Grinchen dagen innan julafton


Älskade Måns i snön som förvann


Emmy och Pappa på nyår

RSS 2.0