4 minutes

Jag la förut ut ett såkallat Tabata-träningspass som endast tar fyra minuter och för mig är det väldigt viktigt att ha en upptempo låt som hjälper mig kämpa igenom passet på högsta möjliga nivå. Ofta är långa låtar väldigt sega, men här kommer lite tips på låtar som passar till detta pass.

OBS. Dra upp volymen så högt du vågar. Och sen lite till ;)

Livin' La Vida Loca - Ricky Martin
Blood Wedding - Oysterband
Let Me Entertain You - Robbie Williams
Dead Ringer For Love - Cher & Meatloaf

Men denna tycker jag passar bäst och jag kör oftast med: I Like To Move It - The Party Cats

VIKT

Sjätte vägningen

Vecka 9
2012-02-29
"Ditt BMI är 25.3 vilket betyder att du har viktklassen Övervikt. För att komma ner på normalvikt behöver du gå ner 0.9 kg."

Är dock rädd för att de kommande dagarna inte kommer att vara allt för nyttiga! Min syster Emmy kommer på besök och vi ska bland annat baka semlor! Men hur ofta kommer ens bästa syster på besök!?

"10-minute Cardio Kickboxing Workout"


"10-minute Cardio Workout"


VIKT

Femte vägningen

Vecka 8
2012-02-23"Ditt BMI är 25.5 vilket betyder att du har viktklassen Övervikt. För att komma ner på normalvikt behöver du gå ner 1.5 kg."

Förra veckan var en vecka nästan helt utan träning och jag åt inte allt för nyttigt, därför la jag på mig lite vikt igen, men detta ska inte tynga ned mig, snarare inspirera mig. Det finns ingen genväg till hälsa.

Hilary Duff
Kalorier

Ett till kalorischema! Det verkar lite i kalorier, men så gott och efter en dag på detta är jag inte alls hungrig! Detta är dock en dag utan hårdträning, bara enklare träning.

Dagen börjades med en bagel, sedan tränade jag lite och sedan tog jag en (rätt lång) tupplur. Sedan gjorde jag den godaste lunchen jag någonsin gjort... så nyttig och så enkelt. Grillade en kycklingfilé som jag lagt i soya/salt/peppar och till det tomat, gurka och paprika (massor av paprika!) och till grönsakerna hade jag OLWs dip mix: Fresh Island, som pappa varit så snäll och skickat till mig!

Nu är det dock så att jag inte har ätit middag än, eftersom Andrew lagar den, men för er som gör er egen middag är jumboräkor och nudlar ett förslag, som jag tidigare gjort till Lunch.

Vad ska man dricka till detta då? VATTEN såklart!

Allt som allt är detta ca. 1035 kalorier, vilket kanske är lite lite, men är man pigg, inte hungrig och inte understiger 800 (viktigt!) så är det okej och så är det inte säkert att det är så få kalorier, jag kan ha räknat helfel.

Smoothie

Gott och nyttigt! Man behöver egentligen inte recept utan tager vad man haver ^^ men ibland kan det vara kul med tips på vad som funkar. För några dagar sedan gjorde jag en till smoothie:

1 banan
blåbär
hallon

1 skvätt mjölk
1 skvätt vatten

Mums!


Fredagsmys

Att vara nyttig på vardagarna är relativt enkelt (eller nja..) men när helgen kommer och man vill mysa till en film så blir man ju extra sugen på något gott och otnyttigt. Här kommer ett tips på hur du kan göra glass, med EN ingrediens!

Skär upp en/två banan(er) i myntbitar och lägg in i frysen och låt dem ligga i minst två timmar, när du känner för att äta glass, men vill ha nyttig glass tar du ut de frysta bananbitarna och lägger dem i en matberedare och kör. Ha tålamod, för det kommer ta ett tag innan det ser ut och känns som glass, men fortsätt tills du uppnår rätt resultat. När bananen har förvandlats till glass kan du ha i något extra, som bär eller honung.

När jag gjorde detta och sedan satte tänderna i min nygjorda banansmörja, så kunde jag knappt tro att det inte var köpt glass, det funkar väldigt bra det här tipset! Jag hade i lite choklad (väldigt lite) som smaksättning och det var väldigt gott :)

Bon appétit!Källa


VIKT

Fjärde vägningen

Vecka 7
2012-02-16
"Ditt BMI är 25.4 vilket betyder att du har viktklassen Övervikt. För att komma ner på normalvikt behöver du gå ner 1.2 kg."

Vatten, vatten, bara vanligt vatten!

Vatten är nyckelordet till viktnedgång (och hälsa). Jag dricker nästan inget annat nuförtiden.

Ofta växlas hunger ihop med törst, så om du känner dig hungrig eller sugen på något, så testa först med vatten. Vatten är suveränt för det innehåller inga kalorier men det är jätteviktigt för kroppen, så du kan dricka hur mycket som helst utan att du tar någon skada OCH du kan få tag i det gratis. Kan du säga samma sak om någon annan dryck?

Uppfriskande kallt vatten är bland annat bra för att det:
- förbättrar metabolismen
- rensar kroppen på dåliga ämnen
- ger dig bättre hy
- reducerar risken för cancer
- hjälper mot trötthet
- hjälper dig helt enkelt att gå ner i vikt

Det är helt enkelt VÄLDIGT bra för dig och de flesta dricker för lite vatten, så drick vatten!Källor: 1, 2 <- andra källan är en superbra artikel om varför vatten är bra för dig.

Olivia Wilde

bilkälla

4-minute super effective workout

Sägs att denna workout bränner lika många kalorier som en 40-minuters springtur! Hjälper också din kropp att bli snabbare och mer explosiv. Metabolismen blir bättre de närmsta 36 timmarna efter att du har utfört workout;en.

Så sätt på en fyra minuters lång sång och just do it! Fyra minuter!! Det orkar du!

0.00 - Squat thrusts
0.20 - vila
0.30 - Mountain climbers
0.50 - vila
1.00 - High Knees
1.20 - vila
1.30 - Jumping Jacks
1.50 - vila
2.00 - Squat thrusts
2.20 - vila
2.30 - Mountain climbers
2.50 - vila
3.00 - High Knees
3.20 - vila
3.30 - Jumping Jacks
3.50 - vila
4.00 - klar!

Källa

PS. Testade den nyss... Det fungerar!

Yes!


Köp träningskläder

Något som gör mig pepp på att träna är snygga träningskläder. Personligen tycker jag att de får en att se lite snyggare och mer tränad ut. Så om du ska spendera pengar på något, köp inte ett mål på McDonalds eller Ben & Jerry utan köp träningskläder, du kommer inte ångra dig!

Oftast kostar träningskläder ganska mycket, men du ska göra det värt varenda krona!!
Smoothie

Idag försökte jag på mig min första smoothie! Jag har gjort många milkshakes i mitt liv, men de är ju inte så nyttiga, i alla fall inte de milkshakes jag gör... ;) men nu försökte jag mig på att göra något nyttigare, men samtidigt gott!

den innehåller ca. 170 kalorier.

1 banan
1 kiwi
1/3 gurka
1 skvätt mjölk
Saften från en citron.

Baterinivån i kameran var tyvärr för låg så jag kunde inte ta någon bild. God var den i alla fall :)

Delmål: 2

Mitt andra delmål är att komma ner på ett BMI som klassas som normalvikt för min längd.

Alltså: 67 kg

Nuvarande vikt: 68,5 kg

Att bli av med: 1,5 kg

VIKT

Tredje vägningen.

Vecka 7
2012-02-13"Ditt BMI är 25.5 vilket betyder att du har viktklassen Övervikt. För att komma ner på normalvikt behöver du gå ner 1.3 kg."


Jag har nått mitt första delmål! Vilket betyder att jag får beställa hem SHERLOCK, säsong 2!

Unna dig när du nått ditt mål!

Varje gång jag känner får att ta en chokladbit eller baka muffins eller vad tusan det är jag är sugen på för stunden så säger jag till mig själv "du kan unna dig när du har nått ditt mål", men just nu, ska du kämpa dig igenom de tuffa stunderna, för resultatet kommer att vara värt det, jag vet det!

Jamie & Landon


You can!


- Henry Ford

Emma Watson


Noah & Allie


VIKT

Andra vägningen

Vecka 6
2012-02-09"Ditt BMI är 26 vilket betyder att du har viktklassen Övervikt. För att komma ner på normalvikt behöver du gå ner 2.6 kg."

Umph!


- Marvin Phillips

Elin KeroBloglovin

Följ min blogg med Bloglovin

I can go the distance- Hercules

Kalorier

Rekomenderat dagligt intag av kalorier är 2000. Vill man gå ner i vikt ska man ta in färre, men man ska inte understiga 800, då går kroppen in i ett svältstadie och det hjälper inte din viktnedgång. Jag ska enligt denna sidan äta mellan 1400 och 1800 kalorier per dag för att nå mitt mål.

Idag har jag ätit cirka 1670 kalorier, så jag har alltså ätit lagom med kalorier. Det är dock jag som har räknat och det är första gången jag gör detta, så det kanske inte stämmer så bra, men det ger mig en liten översikt av hur det ser ut.

Jag började dagen med att köra Just Dance 3 och efter det åt jag frukost, flingor med mjölk och blåbär och sedan fortsatte jag med styrka och Yoga med Wii fit Plus. Sedan tog jag det lugnt och till lunch gjorde jag äggröra och åt en banan efter det. Till middag gjorde jag en pastasallad och jag avslutade dagen med en grapefrukt. :)


Morot

När jag når mitt första delmål ska jag beställa hem detta åt mig!SÄSONG 2!Jessica Biel
Find time


- Earl of Derby

Pain


Emmy Holm"10-minute Seated Abs Workout"


"5-minute Butt Workout"


"15-minute Abs Workout"


Susanna Kallur


Bethany Hamilton


Det här gör läsken med dig:

1. 20 minuter efter det att du druckit läsk förhöjs ditt blodsocker rejält och det resulterar i att insulin bryter ut och leverns svar på det är att göra allt socker till fett.

2.
40 minuter efteråt ökas dopaminet som får oss att må bra. På samma sätt fungerar heroin.

3. Forskare säger att för varje läsk du dricker ökar risken för grov övervikt 1,6 gånger.

4. Förstör emaljen på dina tänder.

5. Sötningsmedlen i läsken ökar risken för diabetes och hjärtsjukdomar. De som dricker läsk ökar risken för att drabbas av diabetes med 80%.

6. Orsakar benskörhet.


Källa

Comfort zone


Håll dig borta från

Färdiglagat: Köp inte matlådor från Ica, Konsum eller för del delen Tesco. De är oftast väldgt kaloririka och innehåller en massa saker som en naturlig måltid egentligen INTE ska innehålla.

Snabbmat

Munkar Många innehåller 10-20 gram fett och runt 250-300 kalorier!

Friterat Orsakar cancer! Dålig, dålig, jättedålig källa för kolhydrater. Detta gör dig fet och ohälsosam! Skippa chips och strips!

"Low-fat"
It's a lie! oftast byter de bara ut sockret etc. mot onaturliga produkter som är dåliga för hälsan!

Margarin Ökar kolesterol och skadar blodkärl. Smör och olivolja som alternativ.

Läsk En vanlig läskburk innehåller vanligen 10, TIO!! skedar socker! Tänk på det nästa gång du vill köpa den där colan... Att endast dricka två läskburkar i veckan dubblar risken för cancer! Och att dricka mer än två per dag ökar risken betydligt för diabetes och hjärtsjukdom. Tro inte att diet coke är bättre!

Ljust bröd

Glass
Här är ett tips på hur du kan göra nyttig glass.

Grädde

Sylt

Godis

Ketchup mindre tomat än vad man tror och betydligt mer socker än vad man tror.

Vitaminvatten de är inte så nyttiga som man tror och innehåller en hel del socker.


Källor: 1 2

Träning ska vara roligt!

Jag tröttnar väldigt fort på träning om jag inte tycker att det är roligt. Därför är det väldigt viktigt att jag hittar en träningsform som jag tycker är rolig. Jag har spelat fotboll i ungefär 10 år och det tycker jag är väldigt roligt, självklart har det sina ups and downs som allt annat, men att SPELA fotboll är kul! Tyvärr så har jag just nu bara träning en gång i veckan och en match på helgen, vilket blir lite lite. Jag älskar bollsporter, men då måste man vara flera... Nu när jag bor på landet i England så är det inte så lätt att spela lite spontan fotboll, så då får jag hitta något annat att göra och det har jag gjort också!

Wii! Ni vet, Nintendo Wii, då man använder sin kropp när man spelar olika spel. Det finns tillexempel Wii Sport då man kan spela tennis, baseball, bowling, bågskytte osv. och Wii Fit plus då man kan välja en personlig tränare och göra Yoga och Styrkeövningar eller åka slalom och skateboard eller köra boxning och aerobics. Sedan finns det en hel del dansspel som man verkligen kan ge gärnet på. Jag brukar köra Just Dance 2 och 3.

Jag tycker det är extremt tråkigt att jogga/springa och mår dåligt när jag tänker på det, så därför blir det sälla sådana aktiviteter, men jag går ut på en hel del promenader, ofta med musik i öronen och kameran i högsta hugg.

Min träning just nu är alltså: Fotboll, Wii Dance, Wii Fit plus och promenader.

Frukt

När du känner ett sötsug, ta en frukt istället! Jättegott och du får inte dåligt samvete efteråt!


[ca 45 kal] Får dig att känna dig mätt tack vara fiberinnehållet. "An apple a day, keeps the doctor away".


[ca 80 kal] Är väldigt bra innan du ska träna.


[ca 50 kal per 100g] Blåbär är bra av många anledningar: Sägs motverka cancer som bildas av cellskada. Kan enligt studier förbättra minnet. Fyllda med antioxidanter (bra för syreintag har jag läst mig fram till... och massa annat).


[ca 20 kal] C-vitamin! och en hel del annat som är bra för kroppens välmående.


[ca 20 kal per halva] Det sägs att om man äter en halv grapefrukt innan middagen så hjälper de en att gå ner i vikt. Vitamin C, A och annat bra.


[ca 60 kal per 100g] Vitamin C, A och K. Ju mörkare druvorna är, ju bättre.


[ca 25 kal] Mer vitamin C än apelsiner tydligen! Och fullpackad med antioxidanter och fiber. Kan hjälpa mot astma och en ålderrelaterande ögonsjukdom som ger dig blinda fläckar.


[ca 15 kal per 100g] Väldigt få kalorier för så mycket frukt!


[ca 50 kal] Nektariener innehåller bland annat Vitamin A och C.


[ca 40 kal per 100g] Hjälper till med matsmältingen. Vitamin C och B och en hel del mineraler.


[ca 20 kal] Vitamin C och A. Kalcium, järn, fiber och annat bra.


[ca 25 kal per 100g] Reducerar risken för hjärtattacker och strokes!


[ca 20 kal per 100g] Fiber, Vitamin C och K, kalcium, magnesium och annat bra.


[ca 25 kal per 100g] Vitamin C och järn till exampel.


Minst 5 frukter om dagen säger de som vet!


Källor: 1 2


Just do it!

Image and video hosting by TinyPic

Delmål: 1

Mitt första delmål är att väga under 70 kilo.

Alltså: 69 kg

Startvikt: 70,5 kg

Att bli av med: 1,5 kg

Kenza Zouiten


Jessica Alba


VIKT

Startvikt

Vecka 5
2012-02-03"Ditt BMI är 26.2 vilket betyder att du har viktklassen Övervikt. För att komma ner på normalvikt behöver du gå ner 3.3 kg."

Nike Women


Habit


-Jim Ryan

Min nya blogg

Anna heter jag och jag har skappat denna bloggen av en enkel anledning;

Jag vill bli smal och hälsosam.

Har halvhjärtat försökt i flera år, ibland mer seriöst, och det sista jag tänker varje natt är att imorgon, DÅ ska jag börja leva rätt och så kommer den där morgonen och jag är trött som fan och träning och en bra livstil är det sista jag tänker på... Så nu har jag skapat den här sidobloggen till min vanliga foto och musikblogg Sangster.blogg.se för att jag ska bli mer peppad.

Jag har tänkt lägga ut bilder som ska inspirera och tips som ska hjälpa. Bloggen är för min skull, jag kommer inte sträva för att bli känd och jag är inte en sådan människa som vet allt om träning och kost utan jag gör det som känns rätt och försöker följa de råd jag lärt mig i livet, men är det någon som känner sig peppad när de kikar in på denna blogg så blir jag väldigt glad för det! :) 

Okay, here we go!

Olivia Wilde


Anne Hathaway & Jake Gyllenhal
RSS 2.0