Run Forrest, Run!

Jag hatar att springa. Det är det värsta som finns. Jag får panik bara av att höra ordet.

Så gick mina tankar om löpning för några månader sedan och jag har har verkligen mått illa av tanken på att springa, men så i Februari började jag min resa på ett hälsosammare jag. Sakta men säker har jag byggt upp min kondition och styrka, samtidigt som jag har gått ner i vikt. Jag har unvikit att springa för att träna för att jag verkligen inte gillat det. Jag har jobbat upp min kondition med hjälp av en crosstrainer, med fotbollsträningar, Just Dance och Jillian Michaels tränings-DVD och för nån vecka sedan tänkte jag att det var dags att pröva något nytt. Jag har självklart sprungit för motionens skull tidigare, men jag ville nu testa igen. Med musik i öronen stack jag iväg. Tungt var det, men inte lika tungt som tidigare. Tråkigt var det men inte lika tråkigt som tidigare. Och detta har jag upprepat flera gånger nu och för varje gång blir det lättare och roligare!

Det bästa med att springa är hur man känner sig efteråt. Jag känner mig som pånyttfödd. Negativa tankar är nästan bortblåsta och är stolt över mig själv för att jag gjorde något produktivt istället för att sitta vid datorn. Innan en löprunda kan jag titta mig i spegel och säga till mig själv: Fan vad ful och tjock du är. Efter kollar jag i spegel, ansiktet rött och svetten rinnandes ned för det och säger: Fan vad bra du är Anna! Du gjorde det igen! Helt otroligt! Nu händer det till och med att jag är ut och springer två gånger på en dag! Det är svårt att tänka att samma person som hatade löpning nu gör det helt frivilligt varje dag ibland flera gånger om dagen! Så om jag kan, kan ni!

Löpning är ett av det mest effektivaste sätten att bränna kalorier på och det är suverän träning för konditionen. Löpning är terapi. Att löpning är terapi är inget jag kan förklara, det måste helt enkelt upplevas. Efter en löprunda känner jag inte heller för att äta något onyttig, men jag vill dricka en massa kallt vatten! Awseome.

Tips:
- Spring med musik! Upp-tempomusik för att vara precis och låtar som du kan, detta gör att du tänker mer på musiken än på det faktum att du tränar och tempot på låten bestämmer ofta tempot du springer i. Se till att hörlurarna du använder inte kommer att ploppa ut hela tiden, det är extremt irriterande! Jag brukar sätta på mig ett hårband som går över öronen, det kanske inte ser skitsnyggt ut, med det funkar!
- Se till att du har druckit tillräckligt med vatten innan du springer, vatten är så otroligt viktigt! Lägg extra vikt på denna punkt om du springer när det är varmt ute.
- Gå på toaletten innan. Inte så kul när man hunnit en bit och kommer på att man behöver gå på toa!
- Se till så att du har bekväma skor, att tånaglarna är klippta och att eventuella skavsår får ordentliga skavsårsplåster som skydd.
- Tänk ut en runda innan du ger dig iväg och se gärna till att ditt spår börjar så fort du kommer utanför dörren. Om du måste ta bilen någonstans för att få din löpning gjord är chansen mycket lägre att du kommer iväg.
- Spring inte på tom mage. Du behöver energi för att springa, men se också till att du inte äter för mycket, det kan vara väldigt obehagligt att spring när du är proppfull!
- Det är okej att ta pauser i ditt springande, blir det för jobbigt så sakta ner eller börja gå. Stanna inte tvärt dock.
- Unvik asfalt, mjukare terräng är snällare mot dina knän och fötter.
- När du sprungit klart, stanna inte tvärt utan gå ett tag tills din puls är normal, skaka loss och kom ihåg att stretcha.
- Efter att du har sprungit, kom ihåg att dricka mer vatten och ät något. Att äta efter träning är viktigt för kroppens återhämtning.
- Klä dig efter väder och bra springskor är viktigt.


"Why are you Running? Are you doing this for world peace? For the homeless? Are you running for women's rights? The enviroment? Why are you doing this?"
"I just felt like running"


Kommentarer
Postat av: Viktoria - Hallon

Vilket inspirerande inlägg! Jag känner igen mig hur mycket som helst i nästan ALLT du skriver. Jag var precis likadan förr - jag avskydde att träna och speciellt springa var heeeemskt. Nu älskar jag att träna och springa är nästan allt jag gör, haha! Jag vägde en del förut, men nu har jag gått ner till ungefär samma vikt som dig. Är det inte en fantastisk känsla att vara i form?Ha det superbra!

2012-06-01 @ 23:13:00
URL: http://hallonsplace.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0