Shantel Vansanten


Länge sedan

Ja, det var ett tag sedan jag skrev här och uppdaterade om min hälsa och så vidare, men sedan jag kom hem från England så har jag haft fullt upp och ingen riktig våg har jag heller, men igår köpte jag årskort på Friskis och Svettis gym, idag köpte jag springskor och kollade mitt knä hos en sjukgymnast. Så det blir nog bra det här :)

VIKT

Tjugonde vägningen (första vägningen som tjugoåring!)

Vecka 22
2012-05-31


Run Forrest, Run!

Jag hatar att springa. Det är det värsta som finns. Jag får panik bara av att höra ordet.

Så gick mina tankar om löpning för några månader sedan och jag har har verkligen mått illa av tanken på att springa, men så i Februari började jag min resa på ett hälsosammare jag. Sakta men säker har jag byggt upp min kondition och styrka, samtidigt som jag har gått ner i vikt. Jag har unvikit att springa för att träna för att jag verkligen inte gillat det. Jag har jobbat upp min kondition med hjälp av en crosstrainer, med fotbollsträningar, Just Dance och Jillian Michaels tränings-DVD och för nån vecka sedan tänkte jag att det var dags att pröva något nytt. Jag har självklart sprungit för motionens skull tidigare, men jag ville nu testa igen. Med musik i öronen stack jag iväg. Tungt var det, men inte lika tungt som tidigare. Tråkigt var det men inte lika tråkigt som tidigare. Och detta har jag upprepat flera gånger nu och för varje gång blir det lättare och roligare!

Det bästa med att springa är hur man känner sig efteråt. Jag känner mig som pånyttfödd. Negativa tankar är nästan bortblåsta och är stolt över mig själv för att jag gjorde något produktivt istället för att sitta vid datorn. Innan en löprunda kan jag titta mig i spegel och säga till mig själv: Fan vad ful och tjock du är. Efter kollar jag i spegel, ansiktet rött och svetten rinnandes ned för det och säger: Fan vad bra du är Anna! Du gjorde det igen! Helt otroligt! Nu händer det till och med att jag är ut och springer två gånger på en dag! Det är svårt att tänka att samma person som hatade löpning nu gör det helt frivilligt varje dag ibland flera gånger om dagen! Så om jag kan, kan ni!

Löpning är ett av det mest effektivaste sätten att bränna kalorier på och det är suverän träning för konditionen. Löpning är terapi. Att löpning är terapi är inget jag kan förklara, det måste helt enkelt upplevas. Efter en löprunda känner jag inte heller för att äta något onyttig, men jag vill dricka en massa kallt vatten! Awseome.

Tips:
- Spring med musik! Upp-tempomusik för att vara precis och låtar som du kan, detta gör att du tänker mer på musiken än på det faktum att du tränar och tempot på låten bestämmer ofta tempot du springer i. Se till att hörlurarna du använder inte kommer att ploppa ut hela tiden, det är extremt irriterande! Jag brukar sätta på mig ett hårband som går över öronen, det kanske inte ser skitsnyggt ut, med det funkar!
- Se till att du har druckit tillräckligt med vatten innan du springer, vatten är så otroligt viktigt! Lägg extra vikt på denna punkt om du springer när det är varmt ute.
- Gå på toaletten innan. Inte så kul när man hunnit en bit och kommer på att man behöver gå på toa!
- Se till så att du har bekväma skor, att tånaglarna är klippta och att eventuella skavsår får ordentliga skavsårsplåster som skydd.
- Tänk ut en runda innan du ger dig iväg och se gärna till att ditt spår börjar så fort du kommer utanför dörren. Om du måste ta bilen någonstans för att få din löpning gjord är chansen mycket lägre att du kommer iväg.
- Spring inte på tom mage. Du behöver energi för att springa, men se också till att du inte äter för mycket, det kan vara väldigt obehagligt att spring när du är proppfull!
- Det är okej att ta pauser i ditt springande, blir det för jobbigt så sakta ner eller börja gå. Stanna inte tvärt dock.
- Unvik asfalt, mjukare terräng är snällare mot dina knän och fötter.
- När du sprungit klart, stanna inte tvärt utan gå ett tag tills din puls är normal, skaka loss och kom ihåg att stretcha.
- Efter att du har sprungit, kom ihåg att dricka mer vatten och ät något. Att äta efter träning är viktigt för kroppens återhämtning.
- Klä dig efter väder och bra springskor är viktigt.


"Why are you Running? Are you doing this for world peace? For the homeless? Are you running for women's rights? The enviroment? Why are you doing this?"
"I just felt like running"


VIKT

Nittonde Vägningen

Vecka 21
2012-05-24


65,5 kilo. Vet ni vad det betyder? Jag har jobbat bort 5 kilo sedan jag startade! Underbart :) Helt själv har jag gjort detta och därför vet jag att jag kommer klara att bli av med ytterligare 5 kilo. Bara ett halvt kilo kvar till mitt nästa mål!

I Will


Grönt te

På alla fitnessbloggar och tumblrs som jag är inne på nu för tiden så tipsar de om att man ska dricka grönt te. Det är bra för både kropp och själ.

Det finns många anledningar till att dricka grönt te. För det första så innehåller det inga kalorier och så får du i dig vatten som är så otroligt viktigt! Så i grönt te har du något gott (jag dricker grönt te med äppel och päronsmak) att dricka som fyller din mage så att du inte känner ett stort sug efter något onyttigt och sedan har det många andra bra egenskaper.

Det kan hjälpa mot finnar.


Är bra för tänderna. Reducerar högt blodtryck. Ger dig ett bättre imunsystem. Förbättrar metabolismen. Minskar stress. Antioxidanter. Är bra för ditt skelett.

Bra för lungor, hjärtat och levern. Bra för minnet. Bra för din hy.

Förlänger ditt liv.

Så jag råder er att dricka grönt te. Jag tyckte inte att det smakade illa första gången jag drack det, men det var väl inte direkt en smaksensation, men nuförtiden dricker jag flera koppa per dag. Jag tycker att det är bra främst för att det för att jag känner mig mättare och så fort jag börjar tänka på att gå till köket och äta något onyttigt så får jag syn på min kopp te och dricker lite av det och så försvinner de tankarna.

Du får i dig massa nyttigt som hjälper dig att må bra och gå ner i vikt utan att få i dig några kalorier om du dricker grönt te helt enkelt!
"10 Minute Jump Rope Cardio Workout"


VIKT

Artonde vägningen

Vecka 20
2012-05-17


Kom igen Anna! Du klarar detta!

Zoe Saldana


VIKT

Sjuttonde vägningen

Vecka 19
2012-05-10


Har jag kanske nått en platå. En vikt man stannar vid ett bra tag tills man bryter igenom och fortsätter gå ner i vikt? Ja, det känns lite jobbigt och trögt, men jag får komma ihåg vad jag sa till min syster när hon gick igenom samma sak. Det tar inte en dag, fortsätt kämpa, så ska du se att du når ditt mål! Och hon är idag skitsnygg, så jag ska nog lyssna på mig själv och fortsätta kämpa. Jag äter inte nyttigt och tränar inte bara för att gå ner i vikt, det är för att må bra också. Både kropp själ.


Tumblr

Jag har skapat en egen Tumblr nu också, det räcker tydligen inte med blogg.se, haha ^^ Nej, men på Tumblr tänker jag mest Re-blogga allt jag ser som jag gillar och på bloggen kommer jag skriva mer om hur det går för mig och tips och så. Mest har jag nog skapat den för att jag har tråkigt, men har ni lust kan ni besöka den med ^^:)

VIKT

Sextonde vägningen

Vecka 18
2012-05-03

Ditt BMI är 24.6 vilket betyder att du har viktklassen Normalvikt!
"Ditt BMI är 24.6 vilket betyder att du har viktklassen Normalvikt!"

Should I eat this?


Baby & Johnny


RSS 2.0