Håll mitt hjärta

Låt som ligger mig varmt om hjärtat och som alltid gör mig sentimental, oftast kommer det en tår när jag lyssnar på den. Kanske har det att göra med att jag förknippar den mycket med min gammelfarmors död.
 Den är ganska seg, men det gör mig ingenting för jag tycker den är så vacker.

Björn Skifs; Håll mitt hjärta
 

Karaktärer

Här kommer ett inlägg om vilka film eller seriekaraktärer som jag tycker om. ;D

1. Jack Sparrow. Need I say any more? han är såklart min favorit, depp struntade i vad Disney tyckte och gjorde Jack Sparrow till en fantastisk speciell karaktär. Han är så där lurig och charmig, han är bäst :D
 Citat:
Lord Cutler Beckett: "You're mad. "
Jack Sparrow: "Thank goodness for that, 'cause if I wasn't this would probably never work. "
[catapults himself onto his ship landing safely on his feet behind his crew]
Jack Sparrow: "And that was without even a single drop of rum."

CAPTAIN Jack Sparrow

2. Gregory House.
Vadå sarkastisk humor? jeez, den här karaktären är inte som de flesta huvudroller, han är elak och ensam, men ja humorn passar mig perfekt :D
 Citat:
House: "...there's no I in 'team'. There is a me, though, if you jumble it up."
Chase: "How would you feel if I interfered in your personal life?"
House: "I'd hate it. That's why I cleverly have no personal life. "
 
Dr. Gregory House

3. The Joker. I Batman; The dark knight. Heath Ledger gjorde ett perfekt sista karaktärporträtt måste jag säga, rolig, skrämmande och speciell. :)
 Citat:
Joker: "I believe, whatever doesn't kill you, simply makes you... stranger."
Batman: "Let her go! "
The Joker: [holding Rachel out of a window] "Very poor choice of words... "
 
The Joker

4. Edward Magorium. Dustin Hoffman spelar en lite dum, söt och rolig gubbe som läspar i en ganska barnslig film som heter Mr. Magoriums wonder emporium :D
 Citat:
Mr. Edward Magorium: "I fell so completely in love with these shoes, I bought enough pairs to last my whole lifetime. This is my last pair. "
Mr. Edward Magorium: "Most of these are important papers...and some of them might be doodles I never had framed...I can't tell the difference in them."
 
Mr. Magorium

5. Forrest Gump. Ett hjärta av guld men en IQ i jämförelse med en 10åring :) Han är med om så mycket och han är så intressant och Tom Hanks är ju en av världens bästa skådesplelare! :D
 Citat:
Forrest Gump: "My momma always said; Life was like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
John F. Kennedy: "Congratulations, how do you feel? "
Forrest Gump: "I gotta pee."

Forrest Gump

Les films avec Audrey Tautou.

Jag sitter och tittar på en fransk film som heter: "Förälskad, Förvirrad" (Les Poupées russes)med bl.a. Audrey Tautou. Det har gått upp för mig att hon är med i omkring 90% av de franska filmer jag har sett. Det gör mig ingenting eftersom hon är en riktigt bra skådesplelare :)

1. En långvarig förlovning (Un long dimanche de fiançailles) Handlar om Mathilde (TauTou) vars fästman, Manech har blivit skickad till fronten vid somme, alla säger till Mathilde att han är död, men Mathilde vägrar att tro dem och gör allt för att hitta sin käraste.
Jag såg den här filmen hemma och sedan såg jag den på franskan i skolan, det konstiga var att det var nästan två helt olika filmer, jättekonstigt... Det kanske var Directors cut eller någe :) en riktigt fin och bra film.

2. Tillsammans är man mindre ensam (Ensemble, c'est tout) TauTou spelar en kvinna som bor på en kall vind högst upp i ett lägenhetshus, hon jobbar som städerska och har inte råd med något lyxigare. Hon stöter ihop med en man som bor i en stor lyxlägenhet och de äter en oskyldig picknick, han bjuder in henne att bo hos honom och hans rumskompis, hon accepterar erbjudandet men hon och rumskompisen får en dålig start.
Det är en helt okej film, som har sina bra stunder men absolut ingen fempoängare.

3. Amélie från Montmartre (Le Fabuleux destin d'Amélie Poulain) Den här gången spelar Tautou en ung kvinna som är fascinerad över sin omgivning. En dag träffar hon en man och med honom börjar hon leka en lek, lite kurragömma med ledtrådar.
Film som jag älskar:D den är rolig och har en fin historia


I filmen som jag tittar på just nu,alltså Förälskad, förvirrad, spelar Romain Duris huvudrollen som Xavier och Duris har jag sett förut i en annan fransk film, nämligen "Molière" som är lite av en komedi som utspelar sig på 1600-talet. Även Cécile De France känner jag igen från nyinspelningen av filmen "around the world in 80 days". Det är kul när man känner igen skådespelare och kan placera dem, var man känner igen dem ifrån, det är väldigt irriterande när man inte kan det. ;)
Romain DurisCécile De France à gauche

Jag har sett fler franska filmer men det är svårt att komma ihåg alla men det där räckte gott och väl tycker jag :)

RSS 2.0