Bugger off!


Crocusfiliocus


February?

Måste ständigt påminna mig om att det är Februari... Igår hade vi 16 grader i skuggan, med varm sol och ingen snö så långt ögat kunde nå. Fåglarna kvittrade konstant, blommorna blommar redan (snödropparna såg jag redan i Januari...) och det finns nyckelpigor överallt. Det var helt jävla f-cking underbart att gå ut på promenad igår, jag kunde inte sluta le! Igår började jag lyssna på Gyllene Tider igen (bästa sommarmusiken), i Sverige brukar inte det hända förän i Maj tidigast!

Idag hade vi bara 14 grader i skuggan ;) men moln på himmelen och det har blåst en hel del, så det var inte alls lika skönt som igår, men jag klagar inte, för det är väldans mycket bättre än den slask och kyla som jag hör att Borlänge genomlider just nu ^^
Caroline & Jonathan


Jonathan & Caroline
Lazy day

Today I don't feel like doing anything, I just wanna lay in my bed...

Och det är precis vad jag har gjort. Haha. Ledig idag och efter att ha tagit hand om barnen nästan konstant i en hel vecka så kände jag för att inte gör någonting alls... Kikat lite på How I met your mother and that's it.

Spelade match igår och den slutade oavgjort. Väldigt fint väder och runt 5 grader "varmt" och vi förlorade inte, så det var en rätt bra dag ^^

Imorgon går jag tillbaka till mina vanliga rutiner igen eftersom skolan börjar igen för barnen. Skönt tycker jag. Hehe. Träning på kvällen också :)6 Month Anniversary

Idag är det sex månader sedan jag flyttade till England. Det har firats med extra jobb ;) Helen och Andrew är på fest i Lincoln och kommer hem i morgon. Imorse hade Jonny fotbollsmatch så vi var iväg på den, tyvärr förlorade Jonnys lag, men jonny spelade bra i mål, han delade positionen med en annan kille, så de turades om.  Det var väldigt blåsigt när de spelade och Caroline frös (och hade tråkigt) så vi missade början av matchen för vi åkte till ett café och fikade lite och sedan åkte vi tillbaka och såg 3/4 av matchen ungefär. Denna gång frös inte Caroline för jag gjorde en mössa av min huva, lite smart sådär och så höll jag i henne 70% av tiden... haha.

Firat har jag också gjort genom att äta ganska onyttigt... På fiket åt jag en muffin och när vi kom hem så bakade vi paj och till middag åt jag pizza... Jag haft bättre dagar, haha. Men det är inte varje dag man firar sex månader i England ;)

Imorgon är det dags för match igen. Fick ett sms av min manager nyss som berättade att matchen kommer startas med en tyst minut. Detta för att hedra 22åriga Jenny Kerwood som kollapsade och dog under en fotbollsträning i Hutton. Sorgligt och väldigt skrämmande...
Tough week...

Har varit väldans trött denna vecka. Det krävs väldigt mycket energi att ta hand om barn. Just nu har de lov, vilket betyder att jag måste underhålla dem nästan hela dagarna. Det är tur att jag tar hand om så bra barn ;) Idag har jag och Caroline haft en fyrkamp, med Aldo (hennes gosedjur). Caroline vann och jag kom två och de olika "sporterna" var Nanu (ett sorts memory), Sorry (typ som fia med knuff), tummy ace och baseball ^^

Fredag idag, så man skulle kunna tro att jag har jobbat klart och har en lugn helg framför mig. Så är dock icke fallet. Helen och Andrew ska iväg på en fest imorgon och de åker efter frukost och kommer hem söndag morgon, då jag ska iväg på fotbollsmatch. På måndag är barnen OCKSÅ lediga, men på tisdag går vi tillbaka i de vanliga rutinerna.

Igår hade jag fotbollsträning, eller futsal då egentligen. Jag tycker futsal (inomhusfotboll) är jättekul och är jätteglad att jag fått spela det här i England också ^^ Hoppas att vi kommer att fortsätta att spela det också, samtidigt som den vanliga fotbollen så att vi får två träningar i veckan = Glad Anna! Lite tråkigt dock att futsalträningen i så fall skulle vara på torsdagar, dagen då Helen kommer hem från Nottingham och då alltså ofta kommer hem senare, vilket kan betyda att jag kommer försent till träningen, eller inte alls, men igår hade jag tur och kom i tid i alla fall :)

My Valentines Day


Första delmålet

Jag har nått mitt första delmål!

The Short Eared Owls and Bunnies

För några veckor sedan fick jag ett tips om att finns ugglor i närheten där jag bor. Självklart tog jag en promenad dit för att kolla. Pappa var på besök just då, så han följde med. Och visst fanns det ugglor! Riktigt svårt att få bra bilder dock... de var ju lite skygga och man kunde ju inte komma för nära. Jag har i alla fall bildbevis på att vi såg dem.Jag har varit upp ett antal gånger för att titta efter ugglorna igen, men jag har haft otur varje gång! Förutom senaste gången, imorse. Då såg jag en sitta högt uppe i ett träd, men just då var jag fokuserad på alla kaniner som sprang omkring! Det var ganska märkligt, jag brukar se en kanin lite då och då, men nu såg jag ungefär tjugo på en och de sprang (hoppade?) omkring så att det såg ut som att de lekte tafatt... Inte så lätt att få bra bilder på dem heller!


Mouse Hunt

Igår vid middagen kom katten inrusandes. Detta är självklart inget ovanligt, men han sprang ut igen lika fort som han kom. Jag funderade på om han kanske hade släpat med sig något, som han så ofta gör... men jag kunde inte se något, så jag och Andrew bara fortsatte äta. När vi hade ätit klart och jag stod vid diskhon och skulle vända mig om för att säga något till Andrew så förstår jag varför katten hade så bråttom. Mitt emellan oss kom en liten mus springandes! Jakten började! Vi försökte omringa honom så vi kunde fånga in honom på något sätt, men det gick inte så bra, tillslut sprang den lille musen under dörren och ut i hallen. Andrew går ut i hallen för att fortsätta jakten. Halldörren är stängd och det enda jag kan höra är:
- Bollocks, bollocks, BOLLOCKS!
och en hel del skrammel... Andrew fick aldrig tag i musen, utan det slutade med att Charlie, katten stängdes ut i hallen (Han har en kattlucka ut dock) med musen och glipan under dörren tätades med en handduk... vad som hände sedan vet bara Charlie...


Mouse Hunt en film regisserad av Gore Verbinski (Pirates of the Caribbean) med Lee Evans i en av huvudrollerna!

Snow

Igår snöade det. Lite naivt trodde jag att jag skulle slippa snö i England... så blev det inte. Jag behöver inte åka någonstans med bilen idag i alla fall och det är ju bra, skulle ha spelat match idag, men eftersom den ställdes in på grund av vädret. Förstår inte varför fotbollsäsongen är på vintern... (men jag är glad för att den är det, eftersom så får jag spela här!).

Jag gick upp klockan 10 idag... även fast jag inte hade någon match att gå upp till... konstigt.

Köte första säsongen av Psych för ett tag sedan och fick hem den i förrgår så jag har spenderat lite tid med att kika på det ^^ Shawn och Gus är bara för bra!

Annars har det inte hänt så mycket... Förutom att Torsdag-Fredag var det hantverkare här oc
h satte upp solpaneler. De förde lite väsen, så istället för att krypa ner i sängen igen, som jag brukar göra efter att jag har skjutsat barnen till skolan så tränade jag med Nintendo Wii i tre timmar ^^ Just Dance 3 och Wii fit plus. Mycket roligare att träna när träningen är roligare ;) Tack vara att hantverkarna var här och störde min dygnsrytm så har jag startat en till blogg ^^ En blogg som ska hjälpa mig nå mina mål inom hälsa och fitness. Om ni är nyfikna kan ni gå in här och kanske kan ni också hitta tips och inspiration som får igång en bättre livstil. :)

Vi har mer snö än man för intryck utav bilderna ^^

Nötkräm kan rädda barn

”Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som UNICEF kan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera.

Den här bloggposten är mitt sätt bidra. För i och med att jag publicerar den här bloggposten blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen utan dessutom innebär det att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.

Har du också en blogg och vill göra något viktigt i jul? Hämta bloggmaterial här! Tillsammans räddar vi barns liv.

Ps. Vill du köpa fältprodukterna som räddar barns liv, besök UNICEFs gåvoshop. Du kan välja ett snyggt gåvobevis designat av bland annat Tove Styrke eller Elsa Billgren att ge bort i julklapp."


RSS 2.0