Big Ben

Jonathan har tennis varje morgon denna vecka, så imorse var det bara jag och Caroline, vi lekte en stund och medan hon lekte själv försökte jag mig på att dammsuga... HAHA. Det gick inte. Först får jag inte i kontakten, sen får jag inte ner handtaget, sen ville den inte suga upp smuts och tillslut la den av helt... Lite som en bångstyrig häst. Så den sysslan struntade jag i.

Hittar rätt bra här nu, tummen upp för det! (Seriöst, jag gör tummen upp hela tiden här... Då slipper man säga något som kanske kommer ut helfel, haha)

Eftermiddagen spenderades mest med att bygga en papp-Big Ben. Det var krångligt... Och det jobbiga var att det man krånglade med i en evighet inte ens syntes i slutresultatet... Jaja

Idag var första gången jag gjorde en hel måltid till dem, det blev pasta and gammon with peas, alltså makaroner med kassler och ärtor... Det gick bra och det som är bra, eller helt underbart med köket är att de har högtalare som man kan koppla in dator eller iPod till exempel = Musik! :D Och då blir allt roligare :) Annars gör matlagning mig ganska väldigt uttråkad..Give me a ticket for an aeroplane


High Flight

Oh! I have slipped the surly bonds of Earth
And danced the skies on laughter-silvered wings;
Sunward I've climbed, and joined the tumbling mirth
Of sun-split clouds, — and done a hundred things
You have not dreamed of — wheeled and soared and swung
High in the sunlit silence. Hov'ring there,
I've chased the shouting wind along, and flung
My eager craft through footless halls of air. . . .

Up, up the long, delirious burning blue
I've topped the wind-swept heights with easy grace
Where never lark, or ever eagle flew —
And, while with silent, lifting mind I've trod
The high untrespassed sanctity of space,
Put out my hand, and touched the face of God.

— John Gillespie Magee, Jr


Blue skies are best seen from above


Let's go jump out of a plane!


Airshow

Denna dag har spenderats på ett fält och där tittade vi (jag, Andrew, Johnny och Caroline) på flygplan. Vissa stunder var det väldigt underhållande och ibland var det väldigt tråkigt. På fältet fanns det också en hel del äldre bilar (och en del nyare sportbilar).

Jag gillar historia, så det var ganska intressant att se flyg från första och andra världskriget cirkulera uppe i luften och så fanns det också viss piloter i modernare plan som var helt galna... Man kunde inte riktigt vara säker på om killen gjorde konster eller om han krashlandade ibland..

Fler bilder kommer senare i ett separat inlägg :)

The show must go on!


Thank you dad!

Idag fick jag ett paket! :D Innehållet var en mobil och två chokladkakor! :D Happy face! What!? en ny mobil tänker ni kanske, men nej, det är min gamla mobil (Sony Ericsson T650i), som jag hade innan min HTC. Jag gillade verkligen den, fast den var lite knepig mot slutet, men i alla fall. Pappa skickade den eftersom jag frågat om han kunde det, eftersom jag inte gillar min mobil jag har fått låna (Nokia 2310)... ;)

Vi var till banken idag igen, men till en annan bank och idag gick det bättre, har fixat ett konto och så. Eftersom Helen redan är en kund där och hon "bjöd in mig" typ, så fick vi båda välja en varsin present. En hotellnatt, ett spabesök eller en ettårspremuneration hos Lovefilm, Helen tog det sistnämna och jag det första.

Annars har jag spelat ping-pong med Jonathan och Just dance (Wii) med hela familjen.
A different taste in music...

Jonathan 8 år gillar verkligen musik. Det gör jag med. Men. Vi gillar lite olika sorts musik... Heh. Han är älskar Adele (vet inte hur många gånger jag har fått höra Rolling in the Deep), Lady Gaga, Britney Spears tex. och annat som spelas på radion igen och igen och igen (och igen). Detta går mig lite på nerverna, haha. Men! han gillar Mika och Queen, vilket är bra! Haha, så jag får väl lära upp honom, han är ju trots allt bara åtta.. ;)

Wish me luck!

Rainy day

Var in till Cambridge idag igen. Jag lämnade av barnen på deras camp och sedan tog jag mig en promenad inne i staden och idag hittade jag alldeles utmärkt! (I alla fall mycket bättre än i onsdags..) Köpte lite saker bland annat en pin till min väska och en stor tröja att sova i :) Det regnade ganska rejält idag, men det gjorde inte så mycket, det var mysigt att gå omkring bland de häftiga husen och helt fantastiska universiteten (som inrriterande nog är off limits för oss som inte är elever, eller på annat sätt har tillåtelse att vistas där).

På vägen till camp så använda jag GPSn som jag får låna, men när jag skulle hämta barnen igen vid dagens slut så struntade jag i den och det gick utmärkt! :D Hehe, jag hittar i Cambridge! (relativt bra..) Helt fantastiskt, jag som inte ens hittar i Växjö (där min mamma bor och jag har besökt några gånger).

Igår, var det en vecka sedan jag flyttade hit :) Känns bra.

Har en riktigt jobbig huvudvärk, så nu ska jag lägga mig i sängen med min nyinköpta choklad och ett nytt nummer av Empire (the world's biggest movie magazine) och sen ska jag sova. God natt!

Lost in Cambridge

Klart som f-n att jag skulle gå vilse i Cambridge... Jag skjutsade barnen till deras camp idag tillsammans med Helen och efter det så skulle jag och Helen fixa ett bankkonto till mig som de kan sätta in min lön på. Det gick däremot inte så bra... när vi lämnat banken så skulle Helen stanna kvar i Cambridge, vet inte vad hon skulle göra dock och jag fick välja på att åka hem eller se mig omkring i Cambridge innerstad. Jag valde det senare. Det slutade med att jag gick runt hela skiten typ... Fast det är inte skit... det är en jättefin stad, men en massa gamla vackra byggnader :) hittade i alla fall bilen till slut och då körde jag hem och städade lite medan jag lyssnade på musik på hög volym (man lär ju passa på!). Halv fem var det dags att åka och hämta barnen och Helen igen, bara ett problem, jag visste inte hur man låste dörren... Haha. Jag var alltså tvungen att ringa och fråga Helen hur man låser dörren! men det är ju inte så konstigt om det visar sig att man låser dörren genom att dra handtaget uppåt och sedan nedåt och sen vrida om med nyckeln... Jadu.

The Garden

Här kommer lite bilder på trädgården (och några på huset). Den är riktgit stor och det finns många gömställen, som Jonathan stolt visat mig. Träden är höga och det finns många blommande buskar. Man hör ständigt ljudet av duvor och gräshoppor eller något annat slags djur... Huset är typ det sista på gatan, så därför har de en riktigt trevlig utsikt. Barnen har en trädkoja, en pool, en studsmatta och diverse andra leksaker gömda i trädgården.En del är inte så konstnärliga, men ville bara ge en bild av hur det ser ut.All By Myself

Don't wanna be, aaaaaaall by myself (Se framför er Bridget Jones, fast istället mig sittandes framför datorn och sjungandes, eller snarare mimandes, för fullt så bekväm i huset är jag inte än...)

Nej, jag känner mig inte så lonely, men idag var första dagen jag tog hand om barnen helt själv! (OCH jag satt faktiskt nyss som beskrivningen ovanför... och Bridget Jones är väl ändå brittisk kultur! Heh... Även om Renée Zellweger är amerikansk.)

Jisses nu blev det mycket svammel.
Anywaaay...

Som sagt, första dagen ensam med barnen. Det har gått jättebra. Vi bakade cupcakes, spelade spel, lekte i trädgården, lyssnade på musik, videosamtalade med min syster och tog en kort promenix. Allt gick i alla fall jättebra tills teatime. De åt spagetthin som jag gjort åt dem jättebra, men de vägrade äta resterna av köttfärssåsen Helen gjort... Men, som tur var hann Helen komma hem, så då var det inte riktigt mitt ansvar längre. De är så härliga barn, men när det kommer till att äta mat är det riktigt jobbiga.
Something to read...

Idag körde jag bil igen och det kändes riktigt bra, har bara kört tre gånger men det känns redan väldigt bra och "normalt", jag trodde det skulle ta mycket längre tid! Jag körde i alla fall till barnens skola, för där finns det en bassäng som föräldrarna tar sin tur att vakta och idag var det Helens tur, så barnen var sysselsatta i två timmar med att bada medan Helen vaktade dem och de andra barnen och jag... satt och tittade på. Haha. Stangely enough, har jag haft betydligt tråkigare. På vägen hem passade vi på att tanka och det gick också bra. Sedan dess har jag inte gjort så mycket, men bla. spelat ping-pong med Johnny och läst godnattsaga för Caroline.

Jag har haft ett problem varje gång jag ska gå och lägga mig och där att det känns som att det är något som saknas, något att läsa eller så, så idag fixade jag det. Jag har lånat Johnnys Harry Potter böcker och börjar läsa den första ikväll ^^


Bilen! Det är en vauxhall agila (ett märke jag aldrig hört talas om förr...). I början tyckte jag att den var jättetrög, men jag har börjat vänja mig. Denna är alltså till mitt förfogande och jag kommer bland annat köra barnen till skolan varje dag och till deras aktiviteter.

My room

Här kommer lite bilder på mitt rum. Det är mycket större än det jag har hemma i Sverige. Det har två dörrar, en som leder nästan direkt till köket och en som leder till liten hall som bland annat leder till "min" toalett. Jag tog med mig posters hit, för att göra rummet lite mer till mitt eget. Det är ett bra rum, men det kan bli lite kallt och det är inte ljudisolerat för fem öre...Detta gillar jag verkligen. Att man kan dra i ett snöre för att öppna och stänga gardinen! Väldigt praktiskt.

Charlie, the Cat

Detta är då familjens katt. Charlie är namnet och han är ganska gosig, men håller sig mest för sig själv.

Clouds

Vad rubriken än menar, så har det i alla fall varit grymt fint väder idag. Så vi gick till en park i närheten med barnen. Vad rubriken påpekar är en av aktiviteterna vi utövade där. Jag och Jonathan lekte i en roundabout (en lekgrej som är som en platta med hantag som man, snurrar runt med och sedan sätter sig på för att komma upp i jättehöga farter och bli jätteyr...) men tillslut blev vi för yra så vi la oss på den där för att vila och då gick ju blickarna naturligt till himlen, så vi började säga vad vi tyckte molnen såg ut som, mycket intressanta saker såg vi... ;) Bland annat en tsunami, faktiskt riktigt häftigt! ;) Johnny är en jättesnäll och härlig kille med många kloka saker att säga, samtidigt som han kan vara väldigt energisk ;)

När vi kom hem var det dags för tea (kvällsmat/fika/middag) och idag blev det Apple crumble (ungefär som smulpaj) eftersom de tidigare under dagen plocken massor av äpplen från trädgården. Pretty good, men inte som min smulpaj ;)

Under kvällen har jag varit ute på en liten promenad, inte lång alls, men skönt att komma ut lite själv. :) Fortfarande ganska varmt ute, men det blåste en hel del. Jag gick upp för kullen som börjar nästan utanför dörren ;) Lyssnade på musik och samtidigt fotade jag en del. Omgivningarna gillar jag verkligen. Jag älskar Borlänges stad och så, men lugnet med en sådan här utsikt är underbar.

The Orwell fair

Den typiska engelska saken vi var på idag var en slags marknad, med en massa spel man kunde spela, som "crazy golf" (som jag spelade mot Jonathan och förlorade... Haha), tennisspel, "splat the rat" och en massa annat som jag inte kommer ihåg. Det sista vi gjorde innan vi åkte hem igen, var att se en trollerishow för barn ^^

När vi kom hem var det dags för körövning igen och det gick riktigt bra, bättre än igår och jag körde ganska mycket längre idag, så jag börjar bli ganska säker på att körningen kommer gå bra, även om det kommer ta ett tag att komma upp i de rätta hastigheterna... ;)

Nyss såg vi alla en film "Arthur and the great adventure", faktiskt inte så dålig ;)


Vi blåste bubblor idag också, en av presenterna de fick av mig ^^


Hoppborgen på the Orwell fair
Andrew och Jonathan i Vatten bollar på the Orwell fair

Cuddle Competition

Idag (kan inte fatta att jag säger IDAG, hemma hade jag sovit fortfarande..) har vi haft tävling i huset. Caroline anordnade en cuddle competition (Kram/gos/snurra-omkring-barn-i-luften tävling). Med biljetter och olika omgångar och så vidare. Gulligt ett tag, tills man märkte att omgångarna aldrig tog slut... Haha, men det slutade i alla fall med att jag och Jonathan vann delad första plats.

Idag ska vi iväg på någonting som de sa var typsikt brittiskt... det blir nog bra, vädret ser bra ut i alla fall! :)

My second day in the UK

Vilken fantasifull rubrik... Anyway.

Idag har jag gått... Långt, två timmar ungefär. The (not quite) english girl who went up a hill and came down a mountain... Men det var kul. Barnen är som sagt superhärliga och den biten känns verkligen jättebra. När vi gick upp för denna kulle (och ner) så höll de mig i handen, pratade non stop, skrattade och var hur gulliga som helst. Caroline, lilltjejen fick skavsår, så jag bar henne periodvis och då sa hon att hon älskade mig. Hjärtat smälter lite ;) men the thing is, Caroline har ett mönster. De första dagarna är hon supergullig och de kallar det "the honeymoon" sedan blir hon bossig och nästan elak och sedan går hon tillbaka till att vara sig själv, så att säga. Detta är vad jag hört i alla fall. :) och hittills verkar det stämma.

Innan den långa promenaden så körde jag bil... ! På vänster sida vägen på höger sida bilen! Det gick hyffsat, i alla fall för att vara första gången. Jag körde till doktorn för att skriva in mig och tillbaka och det var inte långt alls. Ja... jag körde på höger sida i några sekunder innan jag snabbt insåg att det kanske inte var så bra... Vögarna är väldigt smala och folk kör lite hur som helst. Scary. men jag kommer nog vänja mig. Lite kul hur man försöker växla i dörren...

Efter den långa promenaden så gick vi på resturang, och en ganska fancy one faktiskt.. Indiskt. För att tacka Andrews syster som har tagit hand om barnen medan de har varit borta och mig som ska ta hand om dem. Ganska gott.

Sedan hem och nästan direkt i säng med barnen, efter att jag spelat lite Beyblade med Jonathan ;)

Börjar kännas bättre nu, tanken på att vara här så länge alltså. Längtar lite tills vi har kommit in i någon slags rutin faktiskt. Engelskan flyter på liiite bättre.
Få kontakt med en familj:Jag använde den här sidan för att få kontakt med en familj.

Man gör en profil och lägger upp information om sig själv, skriver till exempel varför man vill bli Au pair och vad man har för egenskaper. Sedan kan du kolla runt efter en familj som passar dig bland familjernas profiler och hittar du en, så kan du skicka din profil till dem och då kan de kolla igenom den och avgöra om du passar dem.

Då gör du sökandet privat och gratis, så du och familjen får själva komma överens om saker och det är upp till dig att avgöra om familjen är lämplig eller inte.

My first day in the UK

Igår (18/8-2011) gick jag upp runt halv nio för att göra mig i ordning, runt tio åkte jag, min pappa och min syster till Västerås flygplats. Vi fick vänta där ett tag och bra var väl det, man vill ju ha lite tid att säga hej då. Tårar blev det självklart. Mest för att jag var (är) så jäkla trött, men också för att jag började fatta på riktigt hur länge jag ska var borta. Till slut skiljdes vi åt och jag fick snart gå på planet. (ÄLSKAR ER!)

Flygresan var tråkig och tråkig... Det är roligare när man åker med en kompis. Nu fick jag sitta i en mittenstol. Kunde inte sova och kunde inte se på någon fin vy. Jaja, det var inte en sådan lång resa (runt 2h). Jag tänkte ganska mycket, blev lite nervös. Landade och började ta mig mot baggageutlämningen, det gick bra och fort och konstigt nog var jag inte nervös (kände mest ett behov av att gå på toa).. Gick på toa och hämtade min väska och gick mot utgången och väl där såg jag inte någon jag kände igen, så jag ställde mig och började kika igenom stället för att se om dom var där eller inte. Så såg jag en man som såg ut som Andrew, familjens pappa och vi såg på varann och lite tveksamt gick jag fram och visst var det han.

Så klart ösregnade det (ett riktigt engelskt välkomnande) och han hade parkerat väldigt långt bort, så jag fick vänta under tak medan han i varken regnställ eller jacka hämtade bilen...

Vi småpratade lite i bilen på väg för att hämta Helen (familjens mamma) i Cambridge. Men det blir mest nickningar och "mhh"-anden för min del. Jag må vara bra på engelska, men det låser sig lite när man pratar med någon som är flytande och man har aldrig träffat personen förr och så där, ni fattar.

Vi plockade upp Helen och sedan fortsatte vi mot huset. Det hade gått bra att träffa föräldrarna, men hur skulle de gå med barnen?

Det gick superbra! De är vana vid det här laget och de var jättegoa, kramades och pratade och gav presenter och kort. Jättegulligt. Ingenting att oroa sig för där direkt.

Kvällen gick och den gick ut på att prata mest, eller för min del, lyssna :) När barnen hade gått och lagt sig satt jag i köket med Andrew, Helen och Ruth (Andrews syster) och pratade och spelade spelet jag gett dem (Ett frågespel om svenskar och svenska saker). De sa att det kunde vara den bästa presenten de någonsin fått av en Au pair. ;) Samtidigt lyssnade vi på Gyllene Tider... Ja, det var ganska så surrealistiskt!

Väldigt trött gick jag och lade mig i mitt ny rum. Självklart kunde jag inte somna (men det kan jag inte hemma heller så...) Alla möjliga tankar cirklade ju i mitt huvud. Har jag gjort rätt? Vill jag verkligen det här? Kommer jag klara det här? Saknad av allt där hemma, mitt rum, min familj, mina vänner, min katt, högertrafik etc. Det känns vemodigt, ja, men jag vet att det här kommer vara bra för mig. En bra och viktig upplevelse.

Idag gick jag upp ganska tidigt, runt nio, för alla andra var redan uppe och man kan höra dem riktigt bra. Köket ligger bredvid mitt rum. Och jag har drukigt juice och te and that's about it. Jag är riktigt trött!

Vet inte vad vi ska göra idag, vilket är lite jobbigt, men skönt också. Jaja, mer ska jag inte skriva. Bilder kommer.

the UK

Så. Jag ska precis gå och lägga mig, men tänkte berätta att jag är i England och jag har träffat familjen och allt verkar jättebra, tänker på dem där hemma, men tror att det här kommer blir bra.

Uppdaterar mer imorgon. :)

London calling

Nu sitter jag på flyget!

Last day

Imorgon åker jag. Imorgon börjar ett helt nytt liv. Imorgon tar jag flyget till London, Stansted och blir Au Pair.

Än är jag inte nervös, men jag har inte riktigt förstått det än. Det är inte så lätt att ställa in sig på att imorgon kommer man bo i ett annat land, prata ett annat språk, köra på andra sidan vägen, umgås med främlingar, inte träffa vänner och familj på ett jäkla bra tag och så vidare.

- It's now or never!

Nästa gång jag uppdaterar befinner jag mig i Cambridge, Storbritannien.


När alla vännerna gått hem

Wow, så bra denna låt passar just nu!


Hade hejdåmys (som Johanna så fint kallade det) idag/ikväll/inatt och jag börjar förstå att jag faktiskt inte kommer träffa dessa människor på väldigt länge! De som man träffat nästan varje dag i flera år, för att man gått på samma skola etc. Men det är en ny fas i mitt liv och jag ser fram emot det, även om jag får lite kalla fötter (håller på att bli höst ju!) men jag vet att det här kommer vara nyttigt :)


Nästsista

Idag trodde jag att jag skulle spela min sista fotbollsmatch, så jag passade på att göra mål ;) men det visade sig att det är match på Söndag också, alltså var detta min näst sista match innan jag åker till England. Vi förlorade och det var en dryg match, eftersom det regnade så in i helvete... Men, jag föredrar regn och trökväder framför stekhett och kvavt, då funkar jag helt enkelt inte. Att spela fotboll i alltså, annars fördrar jag sol framför allt!

Känns sådär att jag kommer behöva sluta med fotbollen nu när jag ska flytta, men jag tänker kolla om det finns något lag som tycker om att spela och spelar för att det är roligt och inte nödvändigtvis för att vinna i Cambridge. :)


En blöt och kall Anna efter matchen, pappa tog bilden.

Rose
Ben

rubriken står för leg. som i legitimation, som det man ska visa om man köper alkohol till exempel.

Idag råkade jag ut för min första legkontroll på ICA Maxi (Tidigare har jag visat det bara för att komma in på ställen, aldrig för köp, för som nog några vet så är jag nykterist). Så vad köpte jag då?

Jo, detta:


Alltså inte ALLA... men jag skulle alltså köpa en av dessa + en youghurt och jag hade använt en sådan där självskanner, så jag blev lite chokad när skärmen framför mig sa att köpet skulle hanteras av personal, men visst jag fick tag på någon och då sa hon att jag skulle visa leg för cidern. Cidern som inte ens är cider, utan läskeblask. Företaget kallar det ”fruktdryck med ciderkaraktär och innehållet är garanterat helt alkoholfritt".

Konstigt tycker jag, tur man är 19 så man får köpa läsk...Stiko

Stiko Per Larsson på "Vattenfestivalen" i Leksand. Som jag skrev tidigare är jag ett nyfött Stiko-fan ;) Första bilden är från 5/8 då jag åkte dit med min pappa och Stiko spelade i en timme med hela bandet. Grymt bra var det såklart.

Den andra bilden är från 6/8 då jag åkte dit med Elin. Då spelade han solo i en halvtimme också det var otroligt bra! Synd bara att publiken bestod av småbarn och dess föräldrar... Men trevlig stämning ändå :) Passade på att köpa andra och tredje skivan av Stiko själv, signerat och bra ;)

Ytterligare låttips:
Ladyhawke
Lucky House
Oxens år
Gravöl och Dans


30 Seconds to Mars

Peace & love - 2011

Bilderna är tagna av mig med min Nikon Coolpix P100, se men inte röra :)

Det gör inte ont i ögonen att titta på Jared Leto kan man ju säga... Och inte gör det ont att lyssna på honom heller ;) men mer än så kan jag nog inte säga, jag har inte lyssnat på dem tidigare, men ja, de var bra live.

Emmy & Måns
Jag ser dubbelt


Till vänster har vi: Isla Fisher och till höger ser vi Amy Adams. Tror jag...

Dessa två rödhåriga kvinnor är skådespelerskor och jag har serisöst trott att de var en och samma människa väldigt länge. Jag undrar om de har mött varandra någon gång..

Amy Adams är dock 2 år äldre och 3 cm längre än Isla Fisher och bor dessutom i USA, medan Isla bor i England.

Intresseklubben antecknar... Men om det nu finns någon som varit lika förvirrad som jag, så vet ni nu! ;)

Nörd

I'm nerd.

När det gäller film så är jag garanterat en nörd.. Även om de säkert finns de som är värre än mig! ;)

And here's why:

Pirates of the Caribbean: Trilogy Collector´s DVD & Pirates of the Caribbean: the Curse of the Black Pearl SoundtrackJohnny Depp, en illustrerad biografi av Nick Johnstone


Avatar; Extended Collectors Edition


Titanic; Deluxe Collectors Edition & Biljett till en Titanic utställning som hölls i Stockholm
Harry Potter; Film Wizardry


Lord of the Rings; Extended Edition
Lord of the Rings är min käraste ägodel. Som jag har väntat, men nu är den min!
Harry Potter boken köpte jag i London och den är också ett av det bästa i min samling!
Titanicboxen är även den en av mina favoriter :)

Självklart är alla delar i min "samling" en viktig del och jag hoppas att den kommer växa med tiden :)

Mitt tidigare inlägg om film & extramaterial

RSS 2.0