Bristol 14-21/12-2012

Så fort jag var klar med skolan innan "jullovet" satte jag mig på planet till England! Eller... bilen till tågstationen, tåget till en annan tågstation och till ytterligare en tågstation för att ta mig till Västerås, där jag fick vänta i några timmar på taxin som skulle ta mig till flygplatsen, sedan flyg till Stansted och där fick jag vänta i ytterligare några timmar för att sedan ta buss till London och sedan en annan buss till Bristol, i Bristol åkte jag bil med Emmy till Blackford där hon bor och jobbar som au pair. Jag började resan runt 9.30 och var hemma hos Emmy ca. 3.00 nästa dag... Men det var det värt! Fast tanken på att jag gjort denna resa två gånger är inte en särskilt trevlig tanke.
 
Vi spenderade dagarna med att umgås och kvällarna med att värma upp oss i Emmys säng till någon film. För kallt var det. Engelska hus vet inte vad isolering är. Vi var in till Bristol (centrum och Cabot Circus) och shoppade julklappar och såg the Hobbit! och så käkade vi på Nandos såklart! Sagt det förut, men jag säger det igen, om ni befinner er i England, käka där minst en gång! Vi var också till ett stor köpcentrum som kallas Cribbs (The Mall at Cribbs Causeway) två gånger och till Clarks Village, där många stora märken har outletaffärer! Bland annat the Body shop som hade löjligt bra outleterbjudande, typ köp två produkter (vilka som helst) och du får 20% rabatt, köp tre och du får 30% rabatt, eller köp fyra och du får 40%! Jag köpte så att mina fyra produkter tillsammans blev billigare än om jag bara hade köpt den dyraste av de fyra!
 
Vi har inte bara shoppat dock, vi åkte också en kort sväng till Wells. För att jag skulle få se Wells katedral. Vi missade det nästan, eftersom vi inte hade så mycket tid kvar, men efter att jag läst i min tidning som jag fått av Emmy, att Peter Jackson (regisören av Lord of the Rings trilogin till exempel) hade spelat in en film i Somerset en gång och då vandrat på Wells gator och bland annat tagit kort på katedralen så var jag tvungen... (nördstämpel) Det var på kvällen och det var mörkt ute, så vi fick inte se katedralen i all dess ära, men jag har sett den i alla fall och det var tomt på andra turister. Vi hann in i shopen precis innan de stängde, men så blev vi utkastade i princip... Service minded? I think not. Så jag vill tillbaka, fast ändå inte. Hehe.
 
En regnig dag var vi också ut på utflykt,till Cheddar Gorge (ja,där osten kommer ifrån) och till en strand och med oss följde Emmys familjs härliga hund! Tyvärr var ju vädret uselt, men det var kul att se sig omkring lite. Cheddar Gorge skulle jag vilja besöka igen, för att kunna klättra omkring och se dess helhet, vilket också blev svårt att visa med mitt fasta 50mm objektiv...
 
Det var en kul resa, och en kul hemresa också faktiskt ;) Jag tog med mig Emmy hem för att fira jul med oss och på den långa resan hem hann vi vara med om en del roligheter, tyvärr glömde vi ta deras nummer... Haha.
 
Nando's
 
Här bor Emmy och den där bilen kör hon, en precis likadan bil som jag hade i England, fast en annan färg ^^
 
 
Huset är ett klassiskt gammalt Engelskt hus, som var väldigt charmigt, men inte särdeles varmt...
 
Bristol
 
Bristol. På natten efter att vi hade sett the hobbit fick jag min livs värsta mensvärk (ja, nu vet ni) och det tog en evighet för oss att ta oss tillbaka till bilen och det kändes som det tog en evighet att komma hem till en säng och en hot water bottle. Skriver detta för att jag vill att de av manligt kön som läser detta ska förstå hur bra ni har det, utan att jag går in på detaljer...
 
Wells Katedral
 
Emmy!
 
Nettle!
 
 
Emmy i Cheddar Gorge
 

Kommentarer
Postat av: Niclas

Åh jag är väldigt tacksam över att vara man ^^ Det är fan riktigt lyxigt emellanåt ^^

2013-02-05 @ 14:18:58
URL: http://kufuffin.blogg.se
Postat av: Johanna

Åh vad mysigt det ser ut!! Längtar till England.

2013-02-05 @ 18:04:15
URL: http://johannadenandra.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0